MV Amadea lagde klokken 13:00 til kajs på Esplanaden i Fredericia, hvor de blev modtaget med musik fra Life of a Busker.

Temperaturen var behagelig med 16 grader, men solen udeblev, da det tyske krydstogtskib MV Amadea lagde til kajs i Fredericia.

Ombord på skibet var 624 passagerer og dertil kommer kommer 292 besætningsmedlemmer, der ankom til Fredericia efter at have sejlet fra den norske by Fredrikstad.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I Fredericia blev skibet først modtaget af kanonsaluter fra Fredericia Kanonlaug, og efterfølgende var der velkomstmusik ved Life of a Busker.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende trådte passagerne ind på fredericiansk jord, hvor der venter lokale oplevelser i de fem timers tid, som de har i byen.

“Der er blandt andet arrangeret byvandring. Der er ingen ture ud af byen, og derfor kan vores erhvervsdrivende og fredericianerne se frem til ekstra liv i byen,” siger cruise koordinator fra Visit Lillebælt, Helle Rosborg Black, til Fredericia AVISEN.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I forbindelse med MV Amadea er i Fredericia har C-byens butikker åbent fra klokken 14:00 og frem til klokken 20:00, og på kajen ved Gammel Havn er der udstillet veteranbiler.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

MV Amadea afgår fra Esplanaden igen klokken 18:30, hvor der er afskedskoncert ved 6. Juli Garden og afskedsalut ved  Fredericia Kanonlaug.

Om MV Amadea:

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Skibet blev oprindeligt bygget i 1991 af Mitsubishi Heavy Industries værft i i den japanske by Nagasaki, Japan som MS Asuka for Nippon Yusen Kaisha. I 2006 blev skibet erstattet af Asuka II og solgt til sine nuværende ejere og trådte ind i samarbejde med Phoenix Reisen, der driver charterdelen af skibet.

På MV Amadea er der to kongelige suiter, 40 almindelige suiter og 254 kabiner, hvoraf de 106 har en privat balkon.

https://www.ibc.dk/hf-vuc/