Sanne Døssing er kvinden bag Krølhjernerne i C-byen, men bag produkterne i containeren står 16 kunsthåndværkere, der laver unikum produkter.

Solen skinner altid på Gammel Havn.

Det mantra har man i C-byen, og da vi aflagde Krølhjernerne et besøg var det ikke en undtagelse, da vi mødtes med Sanne Døssing på bænken ude foran Krølhjernerne.

Men hvem står egentlig bag alle produkterne inde i Krølhjernerne? Det gav Sanne os svaret på.

“Vi er i alt 16, og jeg prøver at få alle materiale dækket lidt fra tekstil, strik, keramik, metal og gummi. Til at starte med fandt jeg selv tingene for at supplere det, som jeg selv lavede, men i dag kommer folk og siger: Sanne, kunne du ikke tænke dig at have det her herinde?”

“Senest har jeg fået en pige der maler på sten, og nu får hun chancen for at vise sit kunsthåndværk her i 1-2 måneder, hvor jeg ser om det sælger eller ej. Går det, så fortsætter vi, men går det ikke, så stopper vi og skilles som venner.”

Sanne har løbende udskiftning i hendes kunsthåndværkere, som leverer produkterne til Krølhjernerne.

“De produkter, som man kan købe her er er unikum. Når det er håndlavet og ikke maskinproduceret så kan jeg ikke garantere, at der kan komme præcis den samme model af det igen. Det er også det, der gør det sjovt at købe ting her,” forklarer Sanne.

I C-byen er der i omegnen af 100 åbningsdage på et år, og Sanne gør en dyd ud af at være der selv hver gang.

“Jeg vil allerhelst være her selv, men kan jeg ikke, så har jeg nogle af de andre folk, som jeg kalder kommisærer 

Godt samarbejde med politiet

Fra containeren har Sanne på tættest hold oplevet, hvordan folk kører rundt på Gammel Havn og kører hensynsløst, men i den forbindelse er der blevet etableret et samarbejde med politiet.

“De er rigtig søde, når vi kontakter dem og giver dem nummerpladen på dem, der kører for hurtigt her. Flere tænker, at man på de lige strækninger kan give den gas, men det skal man ikke. Der skal være plads til alle,” siger Sanne, der glæder sig over havnen bliver benyttet af unge mennesker, der hygger sig:

“Vi har haft meget få episoder med unge, hvor vi har haft fat i politiet. De unge hjælper med at passe på området og er hjertelig velkommen. Der skal være plads til, at børnehaver kan gå ture her, pensionister skal kunne drikke kaffe, og de unge skal kunne hygge sig, når det er studentertid og de har skolefri,” slutter Sanne Døssing.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia