Kristine Lyngsaa Gudiksen arbejder til dagligt i Iris Blomster, men til marts skal hun repræsentere Danmark til VM i blomsterdekorering. Fredericia AVISEN lagde vejen forbi den hyggelige blomsterbutik i Gothersgade.

Bag disken stod Kristine i fuld gang med at betjene kunder. Med et stort smil fik hun sendt dem godt ud i kulden igen, og vi kunne gå ud i baglokalet. “Der roder en del, men heldigvis er der ikke så meget plads at rode på, så det er let at rydde op”, siger Kristine med et grin.

Kristine skænker en kop kaffe, og fortæller om forberedelserne til det snarlige verdensmesterskab.

“Vi er i fuld gang med forberedelserne. Tingene skal jo fragtes til USA, så der er en rimelig lang forsendelsestid. Vi skal selv have alt med lige fra tråd til blomster til opsatser. Det er et kæmpe arbejde”, fortæller Kristine.

“Alle skal løse fire opgaver, tre af dem er åbne med forberedelse. Vi skal selv forme idéen ud fra de kriterier der er. Der ligger meget arbejde bag, også på tværs af faggrupper. Vi har haft brug for både en smed, en glarmester, en skiltemaler og en lakør til det her. Det tager tid, og det kræver at de andre kan forstå hvad jeg mener”, fortsætter hun med et grin.

“Det er kæmpe stort”

“Jeg skal ofte knibe mig selv i armen. Det er kæmpe stort, også selvom det er et stort pres her i julen, hvor vi har meget travlt. Man har tit lyst til at kaste håndklædet i ringen, men det gør jeg ikke, for det er jo en ære at repræsentere sit land”, siger Kristine

“Da jeg for fire år siden blev spurgt første gang, der tøvede jeg ikke med at sige ja. Jeg tænkte, at det var en once-in-a-lifetime oplevelse. Men nu står jeg her igen, det er rigtig fedt”, fortsætter hun.

Chefen med som assistent

I det daglige arbejde hos Iris Blomster er Lene Møller chefen, og Kristine den ansatte. Men når turen går til USA inden længe er rollerne byttet om. Det er Kristine der bestemmer, og Lene må indfinde sig i rollen som assistent.

“Når man er til VM, så må man have en assistent med. Det er først gang jeg er sammen med Kristine som assistent. Både Kristine og jeg er også dommere i mange konkurrencer, og så har jeg arrangeret en række af dem også. Så jeg har altid haft en anden rolle når Kristine har været afsted, men denne gang er jeg ved hendes side”, fortæller Lene Møller.

“Vi arbejder ikke så meget sammen til hverdag, men vores daglige pingpong gør, at vi ved hvor vi har hinanden. Vi kender hinanden rigtig godt”, supplerer Kristine.

Konkurrencen finder sted i Philadelphia, Pennsylvania i USA i perioden 1.-3. marts 2019. 

Fredericia AVISEN ønsker Kristine og Lene held og lykke til verdensmesterskabet!

https://pro-print.dk/