Hornsleth spreder kokain og kaos i Fredericia. Kunstprovokatøren og politisk aktivist Kristian von Hornsleth går til angreb på den forlorne middelklasse, når Fredericia Kunstforening udstiller en klassisk ufin hornslethkavalkade af kokain, kvinder og kærlighed, skriver Fredericia Kunstforening i en pressemeddelelse.

Under titlen Cocaine And Hookers / Red Wine And Love udstiller Kristian von Hornsleth hos Fredericia Kunstforening op mod 40 spritnye værker med temaet småborgerligt hykleri.

– Jeg er ikke ude efter navngivne personer eller en bestemt livsstil. Men jeg vil gerne udstille hykleriet og forlorenheden i hykler-Danmark. Mange af os drømmer om den rene og ægte kærlighed, men lever i praktiske millimeterparforhold. Vi slider på idealerne om den ægte og uforbeholdne kærlighed ved at bruge løs af friværdien på Audi, Quooker, kitesurfing og sort granit i indkørslen. Det virker ikke ægte, og prisen er at vi dulmer den braste drøm ved at svælge i tomme kalorier i form af ureflekteret kunst, dårlig sprut, kokain og betalte damer. 

-Hvordan er vi kommet hertil? Er det mandag morgen i Paradis? ­

-Min kunst handler om at ruske op i min egen selvtilfredshed og mine forlorne forestillinger om mit asociale og globaliserings-forskrækkede provinsliv.

Udstillingen vil vise nye værker, blandt andet en installation, som vil brænde hornsleth-brandet fast på nethinden af de besøgende. Nye og provokerende samfundskritiske malerier, skulpturer og installationskunst, der især udstiller den hvide hetero-middelklasse mands hykleri.

Resten af udstillingen bliver en tour de force gennem Hornsleths bagkatalog.

Der bliver trukket tråde fra det infamøse køb en hjemløs-projekt, hvor kunstprovokatøren udstillede narkomaner fra London i bure på Strandvejen til hans Hornsleth Village Project fra Uganda, hvor han bestak en afrikansk landsby til at tage hans efternavn for at demonstrere den hvide mands overherredømme.

Udstillingen bringer hornslethcirkusset til byen, hvor både Fuck You Art Lovers-malerier og overdimensionerede iPhones med gifteklare russiske piger vil slås om gæsternes opmærksomhed. Kvium og Lemmerz bliver totalt hornslethed. Det er modkultur og det uventede, som driver Hornsleth.

– Alt hvad jeg laver af kunst kredser omkring splittelsen mellem hjertet og hjernen. Mellem grådighed og gavmildhed. Mellem opbyggelighed og selvdestruktion. Det virker som om, at hjernen og hjertet ikke vil det samme, og derfor lever vi i et selvtilfreds, men meget hyklerisk samfund. Vi drømmer om ægte kærlighed og rødvinens ånd, men søger kokain og ludere. Den dualitet er tankevækkende, og det vil jeg gerne pirke til.