Det er en meget alvorlig Erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer, som Fredericia AVISEN talte med denne morgen. Han opfordrer folk til at slå koldt vand i blodet, stoppe hamstringen og stå sammen.

I går aftes blev supermarkederne i Danmark, men også i Fredericia nærmest væltet omkuld. Flere steder måtte man lukke folk ind i hold, og alle steder måtte man holde åbent ekstraordinært. Det er der ingen grund til, kan vi fortælle, fordi alle danske supermarkeder har meldt ud, at der er varer nok, industrien producerer til dem, og lastbilerne ruller med friske forsyninger, så alle skal handle som de plejer i stedet for at gå i panik.

Hos Business Fredericia mærker man også effekterne af Statsministeren udmelding i går. Medlemmerne ringer til Business Fredericia for at få råd, og det er forståeligt, da dette er et scenarie, som vi ikke har stået overfor før i Verdenshistorien.

“Vi har fulgt med hele vejen og har taget en række forholdsregler i forhold til vores medlemmer og medarbejdere. Men nu hvor landet er lukket ned efter opfordring fra Mette Frederiksen taler vi løbende med vores medlemmer, der er berørt af situationne og står med store overvejelser,” indleder Kristian Bendix Drejer og fortsætter:

“Vi ved, at det får store konsekvenser, men ved at understøtte vejledningerne har vi en større chance for at komme hurtigt igennem. Derfor må erhvervslivet også stå sammen, hvilket de landsdækkende organisationer også har meldt ud.”

Hvad med byens restaurationer, cafeer og beværtninger – skal de lukke?

“Det er en meget svær situation for dem, og jeg er naturligvis i tæt dialog med partnere. Lige nu er vi nødt til at forholde os til anbefalingerne fra myndighederne, som går på at lukke ned i 14 dage, selvom det gør ondt og kan få katastrofale følger for nogle af vores medelemmer. Det er en særlig situation, hvorfor vi desværre alle må hjælpe.”

Hvad hvis folk går konkurs ved dette?

“Jeg håber absolut ikke, at dette sker, men jeg er naturligvis klar over, at det er en mulighed. Derfor håber jeg også, at Regeringen hurtigst muligt melder ud med en række foranstaltninger og hjælpepakker til erhvervslivet.”

Flere restaurationer har fortalt Fredericia AVISEN, at de overvejer at lukke deres restaurant for gæster, men til gengæld leverer en ekstraordinær service med take away, samt mad til døren. Er det vejen frem?

“Det kan være en mulighed, der kan hjælpe en del ældre mennesker, der ikke skal bevæge sig ud i det offentlige rum. Det kan endda gavne og minimere riskoen ved at ældre mennesker skal ud. Når det er sagt, så hører jeg også fra mine medlemmer, at de tager deres forholdsregler og opforder kunder til at stå med tre meters af stand, samt muligheden for at stille frisklavet mad foran deres dør,” siger Kristian og kommer med en opfordring.

“Det kan også sikre, at vi undgår en hamstringsbølge, hvor det igen er de svageste, der står i en kø og kan blive smittet. Det er en klar opfordring til at folke spreder deres indkøb i stedet for at hamstre. Jeg ved fra mine medlemmer i fødevarehandlen, at der er varer nok og flere på vej.”

Hvad med byens øvrige butikker?

“Igen følger myndighedernes anbefalinger, hvilket betyder, at de holder åbent, men tager deres forholdsregler, sørger for at der er god plads mellem kunderne og hele tiden holder en god hygiejne,” siger Bendix Drejer og kommer en lavpraktisk opfordring.

“Jeg ved, at mange gerne ser, at kunderne ikke betaler med sedler og mønter, for igen at mindske smittefaren. Derfor vil jeg opfordre alle de mennesker, der har mulighed for det til at betale med digitale eller chip-løsninger. Jeg ved også, at flere af Fredericia Shoppings medlemmer pt. på deres sociale medier tilbyder at levere varer til døren hos f.eks. vinkunder. Det er en god service, og viser igen, at detailhandlen i Fredericia står sammen i denne svære tid. Derfor håber jeg også, at byens borgere lytter til myndighederne, undgår hamstring, men støtter byens detailhandlen aktivt, så vi kommer godt om på den anden side. Jeg ved dog godt, at det bliver meget svært for alle, da situationen er historisk.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer