I forbindelse med en landsdækkende kampagne i naturens tegn, blev Naturvidenskabsfestival fejret med 75 børn fra Erritsø Fællesskole, afd. Krogsager som var på et arbejdende og lærerigt besøg på Kringsminde i Fredericia.

Organisationen ”Plant et Træ” havde doneret 60.000 kr. til nye træer på Kringsminde og 100.000 kr. til 10 nye plantekasser og det var omdrejningspunktet for dagens besøg på en af Fredericias historiske perler.

Solen skinnede og hang lavt over Kringsminde i en telt sad børnene ved borde og bænkeset med den gamle klassiske fedtemad og æblesaft. De var forventningsfulde for at komme i gang med dagens grønne program, men først skulle der være lidt taler i dagens anledning. Selvom det var politikere der talte så formåede de at holde det i øjenhøjde med dagens gæster.

Først talte Christian Bro (A) som formand for Miljø- og Teknikudvalget, til stor morskab for både taleren og børnene blev han forvekslet med en pirat frem for en politiker.

Christian Bro. (Foto: AVISEN)

Christian Bro fortalte om miljøet og vigtigheden i at passe på vores fælles jord, man kunne mærke hans dedikation og glæden ved at der senere skulle plantes en masse træer i Fredericias jord. “Den indsats vi laver i dag, kommer til at fortsætte både resten af mit liv og jeres liv”, sagde Christian blandt andet til børnene.

Vi fangede Christian Bro efter hans tale:

– Det der med at være ude sammen med nogle børn der bare oplever naturen og stemningen af Kringsminde fra gamle dage, det er super dejligt. Vi fortsætter samarbejdet med Plant et Træ på den måde som vi gør og der sker så mange gode ting her i dag, så man bliver i godt humør af at være her. 

– Det kræver at vi tager ansvar og bliver ved med at tage ansvar, det er noget af det vores generation glemte undervejs. Vækst og velfærd skulle buldre derudaf og vi glemte lidt hvad det gik ud over. Jeg tror at det med at vi bliver ved med at lave små tiltag kommer til at gøre den store forskel, de behøver ikke være fantastiske og store allesammen, bare at man bliver ved med at bevæge sig i den rigtige retning.

(Foto: AVISEN)

En anden taler var Christian Jørgensen (V), fungerende formand i Kultur- og Idrætsudvalget, som lagde ud med politisk snak, men gik hurtigt en anden vej og fortalte om barndommens meritter og det af fange en fisk og sætte den ud igen. Det var tydeligt at begge talere nød for en stund ikke at være i valgkamp og kunne tale fra hjertet i solen ved Kringsminde.

Christian Jørgensen sagde efter hans tur down memory lane:

– Der er flere spor i denne dag, der er jo både donationen fra Plant et Træ som i dag resulterer at man planter på Kringsminde i autentiske landlige omgivelser. Det andet spor i et lidt større perspektiv, er at miljøministeriet har lavet en vild.dk uge hvor der er 92 ud af 98 kommuner der er med, hvor man prøver at lave nogle projekter for den vilde natur. Vi sætter fokus på det problem som både gør ondt på du og jeg som er biodiversiteten, der bliver færre og færre arter uanset om det er blomster eller dyr, så det er også en del af pakken her i dag.

Efter talerne var det tid til plantning, presning af æblesaft, kogning af suppe, undersøgelse af insekter og bagning af pandebrød. Aktiviteterne gjorde at man på skift fik prøvet de forskellige arbejdsstationer hvor personale fra Kringsminde assisterede de mange skoleelever.

Humøret var højt og det var også en stolt Karin Rahbek, leder af Kringsminde som vi talte med før turen gik tilbage til Fæstningsbyen.

– Det er jo lidt en vild dag som temaet siger, sammen med natuvejledere og Det Grønne Rum har vi fået lov til at gøre det vi gør i dag. Vi har tre årgange på besøg fra Erritsø og som man kan fornemme er der god aktivitet på alle fronter.

– Jeg er sikker på at sådan en dag her betyder at børnene kommer igen. Når de kommer hjem og fortæller deres forældre hvad de har oplevet her, så er jeg bevidst om at det en rigtig god reklame for Kringsminde. Det kan være de siger “skal vi ikke ud på gården og se til vores træer eller hvad de laver derude”. Jeg er sikker på at mange af de børn her gerne vil på Kringsminde igen. Det er også vigtigt at lære børnene at de også kan plante et træ hjemme i deres have, børn kan sagtens være med til at præge fremtiden på den måde. Jeg er rigtig glad for den donation vi har fået herude og den anerkendelse vi også får fra kommunens politikere og embedsmænd at vi får den opbakning der skal til, det er jeg oprigtig taknemmelig for.