Det danske krigsveteranlandshold var for første gang samlet igen efter den seneste lockdownperiode. Gensynsglæden var derfor stor, da tropperne søndag var samlet i KFUM Parken, hvor der var besøg af Fredericias borgmester, Steen Wrist (A) og Fredericia Kommunes veterankoordinator, Liv Winterberg Lykkegaard.

Det er ikke første gang, at Krigsveteranlandsholdet var samlet i KFUM Parken. Det skete også i slutningen af august 2020, og håbet er, at de kan få en fast base i Fredericia. Samlingen søndag var den første som krigsveteranerne havde, og selvom gensynsglæden var stor, så blev der gået til den på banen med liv og sjæl, som man kender det fra militæret.

– Det er unikt efter en lang coronapause, at vi har samlet holdet igen, men jeg synes, at vi er kommet styrket igennem det og vi har bygget konceptet op og set nye spillere an og det har derfor været givende. Det her er min hjemby, og at borgmesteren og garnisionskommandanten (oberst Henrik Graven fra Ryes Kaserne, red.) støtter så meget op om det sammen med KFUM er alfa og omega, siger Krigsveteranlandsholdets assistenttræner, Lars Wolff og kommer ind på, hvad landsholdet betyder for ham:

– Det er mit hjertebarn. Det har givet mig så meget tryghed i hverdagen, at jeg har noget at stå op til og at jeg har noget fastholdelse. Det er det krigsveteranlandsholdet gør , og det betyder, at jeg vil gå langt selv i dårlige perioder.

Oberst Henrik Graven og borgmester Steen Wrist. (Foto: AVISEN)

Borgmester Steen Wrist så til i de første 45 minutter af træningen, og fra sidelinjen kunne han se, at der ikke blev sparet på krudtet på kunstgræsbanen.

– Det er en rigtig god oplevelse at komme med herud. Landsholdet er bygget op på den måde, som med, at 1/3 af dem er skadede veteraner, 1/3 der ikke er i tjeneste, men som ikke er skadet og en 1/3 der stadig er i tjeneste. Man kan ikke se på dem, hvem der er hvilken tredjedel. Det man kan se er, at fodbolden kan det, som den skal med at skabe fællesskab og rammer om at være sammen om noget, siger Wrist.

Koncentrationen var i top. (Foto: AVISEN)

Veterankoordinator Liv Winterberg Lykkegaard stod sammen med Steen Wrist og så til. Hun var også med i august, da krigsveteranlandsholdet var samlet i KFUM.

– Jeg synes det er fedt, at det er anden gang og det viser det med, at vi kan samarbejde på tværs og det vigtige fællesskab for de her “drenge”. Jeg synes, at det er fedt og vi skal fortsætte med det, siger Liv Winterberg Lykkegaard, der som veterankoordinator kun har positive ting at sige om projektet:

– Det betyder alt, fordi det gør, at man skaber relationer på kryds og tværs, og det er det det handler om. Det betyder alt, at de kan mødes og har korpsånd, som mange af dem, efter endt tjeneste, hier efter.

KFUM Parken dannede rammerne om landsholdets samling. (Foto: AVISEN)

Holdets anfører, Søren Vængtoft, fortæller om hvad landsholdet gør for spillerne på Krigsveteranlandsholdet.

– Projektet har noget med fodbold at gøre ,men også fællesskabet. Følelsen af, at komme ind i samme rammer som i Forsvaret. Det er det vi prøver at fremelske som i fodbold med, at klæde om sammen, men det har en anden tone, når man er soldat. Det er som at træde ind i et fællesskab som vi har været vant til, siger Vængtoft og kommer ind på, hvad samlingen skulle bruges på:

– Alt er svært i forhold til corona, men det er en opstart med at hjulene skal dreje rundt igen. Vi har en kamp, hvor vi skal spille mod Ringsted i et stort arrangement til maj, så det er helt klart en opbygning til det, forklarer Søren Vængtoft.

Se hele indslaget fra landsholderts samling øverst i artiklen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer