Det har været en begivenhedsrig uge hos De Radikale. Der er ikke gået en dag uden en nye dramatisk udmelding på de sociale medier. AVISEN har talt med fredericianske Kirsten Vad Knudsen fra De Radikale. Hun efterlyser et punktum for de offentlige skriverier og hun er direkte ked af udviklingen den seneste uge, hvor krigen mellem Christiansborgpolitikerne i partiet udstilles eksplicit. 

Det er en direkte og præcis Kirsten Vad Knudsen, som vi taler med fredag formiddag. Hun er slet ikke i tvivl: Debatten og udviklingen i partiet den seneste uge skader partiet i en grad, der ikke er set tidligere. 

»Jeg er ærligt talt ked af det. Jeg er ked af, at debatten er røget over på Facebook og ikke mindst, at indholdet på ingen måde er noget, der skal ud i offentlig rum. Jeg synes naturligvis, at der skal ryddes op i sexisme, men den krig, der er blusset op i denne uge hører ingen steder hjemme. Der skal ryddes op, og gøres op med en forkert kultur i forhold til den egentlig debat om krænkelser, men den kommunikationskultur, som vi har set i denne uge holder ikke,« siger Kirsten Vad Knudsen og fortsætter: 

»Det er direkte ubehageligt at følge med, man sidder hele tiden med følelsen og spørgsmålet; hvad bliver det næste? Jeg kan godt forstå, at man vil rydde op, men jeg vil helt klart foretrække, at det foregik internt. Som et af medlemmerne i baglandet kan jeg slå fast, at det hele er kommet som et kæmpe chok. Jeg anede ikke, at der foregik noget som dette.«

Sidste valg var en stor succes for De Radikale, frygter du konsekvenserne af de sidste uger? 

»Ja, det er klart, at det frygter man, men jeg håber i den grad, at vi formår at lukke sagerne ned, så vi kan tage fat der, hvor vores politik gælder. Jeg er radikal af en grund, og det er alle de andre gode sager på massevis af områder – og det er klart, at hvis den nuværende krig bliver ved, så har vi ingen chance ved det kommende valg,« svarer Vad Knudsen.

Hvordan har det så været at være lokal radikal de seneste uger? 

»Vi har faktisk ikke været lokalt engageret i det her, så vi har set måbende til, og som sagt, været nervøse for, hvad der sker i morgen. En debat, der for alvor tog fart i Danmark med Sofie Lindes fortælling, og en naturlig forlængelse af den debat, hvor de historier, vi ser lige nu, måtte komme, men den politiske udvikling og interne krig havde, ingen af os set komme. Jeg vil gerne sige, at jeg er lige så rystet som de fleste andre i Danmark over de ting, der er kommet frem,« slutter Kirsten Vad Knudsen.■

Se også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer