På dag 2 på årets InnoCamp bliver der traditionen tro arbejdet intenst med de opgaver, som syv virksomheder har stillet. Og det er ikke bare for sjov. Mange af de projekter, som ser dagens lys i disse dage, vil kunne bruges helt eller delvist i virksomhederne, fortæller flere repræsentanter for virksomhederne.

Af Thomas Kvist Christiansen

– Det virker virkelig som noget de brænder for, fortæller Simone Kjærsgaard fra Electrolux, som sammen med de to kolleger, Andreas Rasmussen og Kristian Paaske, har haft opgaven med at beskrive opgaven til eleverne. Deltagerne på InnoCamp skal kort og godt ”opfinde” nye typer hårde hvidevare til moderne ”container boliger”, og Simone Kjærgaard lægger ikke skjul på, at hun er meget begejstret over den arbejdsiver, der bliver lagt for dagen i Fredericia Idrætscenters hal 5 og 6. Hun kan se nye spændende produkter blive beskrevet i arbejdsgrupperne.

Foto: Thomas Kvist Christiansen

– Det glæder os at se, at eleverne er så engagerede, som de er, og der er allerede nogen grupper som imponerer os meget med deres projekter – blandt andet en gruppe, der har ”opfundet” en særlig køletaske. Desuden er der mange grupper, der arbejder med et produkt, hvor der er fire i én, hos Electrolux har vi i dag kun to produkter i en. De er meget innovative.

Det er i år virksomhederne Fredericia Kommune, Festmesteren, Electrolux, Jutlander Bank, Brandt Revision og Madsby Legepark der stiller udfordringer til eleverne. Fredericia Kommune har budt ind med en opgave omkring tobaksrygning, men også om bygningen af et byt stort genbrugscenter i Nordbyen.

Foto: Thomas Kvist Christiansen

Brug for et godt kreativt navn

For Bjarne Christensen og Mette Storgaard Lorentzen, der repræsenterer Fredericia Kommunes Affald og Genbrug, er det meget interessant at følge arbejdet på årets InnoCamp, i særlig grad fordi de har brug for gode ideer i forbindelse med planlægningen af byggeriet af det nye store genbrugscenter. Blandt andet håber de på, at eleverne på InnoCamp kan hjælpe dem med navnet på centret, men også, som opgaven lyder på, finde måder at gøre det nye genbrugscenter til et grønt aktivitetsområde.

– Vi ser nogle kreative børn, der arbejder hårdt. De er kommet med nogle gode ideer omkring blandt andet legepladser, det er meget spændende, lyder det fra Mette Storgaard, og hun suppleres af Bjarne Christensen, der også ser mange spændende ideer i arbejdsgrupperne.

– Jeg er sikker på, at vi ser noget vildt inspirerende ved finalen, ideer som vi vil kunne bruge i det videre arbejde.

Konkret skal der holdes et borgermøde i næste uge omkring byggeriet af det nye genbrugscenter, ”Det grønne rum”, og her er det planen at præsentere nogle af de bedste elevprojekter fra InnoCamp.

Lasse Hovgaard Kragh fra Jutlander Bank har også fulgt arbejdet på InnoCamp meget interesseret, og han er ligesom alle andre meget imponeret over det, der sker af ideudvikling i de mange arbejdsgrupper. Han var dog noget bekymret på den første dag, hvor udfordringerne blev præsenteret.

ElectroluxTeam. Foto: Thomas Kvist Christiansen

Ideer kan bruges i udviklingen af banken

– Jeg var bange for, at jeg havde fået lavet opgaven en kende for svær, men i dag, på dag 2, er jeg meget positiv overrasket over de produkter, der får frem og ikke mindst over det niveau, der er på ideerne. Der er faktisk nogle af dem, der på den ene eller anden måde, helt elle delvist, vil kunne implementeres i vores bank, fortæller Lasse Hovgaard Kragh og giver gerne eksempler på, hvad han er blevet imponeret over.

– Jeg har set ret gode eksempler på, hvordan man kan omsætte leg og spil til vores bankverden. Flere af grupperne har rigtig gode bud på, hvordan man vil kunne lege sig igennem en budgetlægning, altså en måde at blive kunde i banken på. Det er meget spændende.

Der er finale i årets InnoCamp i eftermiddag. 600 elever har i tre dage arbejdet med virksomhedernes udfordringer, og syv elevgrupper kommer til at dyste om førstepladsen.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce