Fra torsdag den 29. oktober bliver der indført krav om delvist brug af mundbind på alle uddannelsesinstitutioner. Det sker på grund af den seneste tids alvorlige stigning i antallet af COVID-19-smittede herhjemme, skriver undervisningsministeriet.

Regeringen har besluttet at forlænge de nuværende COVID-19-tiltag samt indføre en række nye COVID-19-tiltag for at minimere risikoen for yderligere smittespredning.

Det betyder blandt andet, at der bliver indført krav om, at alle studerende på de videregående uddannelsesinstitutioner skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt på uddannelsesinstitutionen. Det kan for eksempel være i kantinen, på gangene, og på institutionens fællesarealer i øvrigt.

Kravet om mundbind gælder ikke, når de studerende deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler, værksteder, klinik og laboratorier.

Undervisere, der underviser i mere end to klasser eller hold i løbet af en dag, skal bære mundbind eller visir.

De nye retningslinjer træder i kraft torsdag den 29. oktober 2020 og varer foreløbigt til den 2. januar 2021.

Mandag den 26. oktober 2020 træder et forsamlingsforbud på 10 personer i kraft. Grænsen for forsamlinger på 10 personer gælder dog foreløbigt kun fire uger frem, og undervisning, eksamen eller lignende, hvor fysisk fremmøde er nødvendig er undtaget forsamlingsforbuddet.

Det bliver desuden anbefalet, at studieture og arrangementer, der primært har et socialt formål, aflyses.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer