Corona har for en tid sat en stopper for at mødes i samtalegrupper i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Derfor tilbyder foreningen nu gratis online samtalegrupper for kræftpatienter, pårørende og efterladte fra hele landet. Alle grupper ledes af en professionel rådgiver.

Når man har kræft tæt inde på livet som kræftpatient eller pårørende, følger der ofte mange tanker og bekymringer med, som venner og familie kan have svært ved at forstå, selv om de gør, hvad de kan, for at hjælpe. Derfor oplever mange, at det er givende at møde andre som står i en lignende situation.

Kræftens Bekæmpelse tilbyder normalt samtalegrupper og andre netværksaktiviteter for kræftpatienter, pårørende og efterladte i kræftrådgivningerne, men de er indtil videre sat på pause på grund af corona. Nu lancerer Kræftens Bekæmpelse derfor en række online samtalegrupper, hvor det er muligt at mødes med andre i samme situation. 

– Vi er utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde online samtalegrupper til kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet, siger Chris Donkin, rådgivningschef i Kræftens Bekæmpelse.

– Vi hører fra mange patienter og pårørende, der savner muligheden for at mødes i samtalegrupper i kræftrådgivningerne. Det er selvfølgelig ikke det samme at mødes online, men det giver til gengæld muligheden for at danne fællesskaber, som du kan deltage i fra dit hjem, og uanset hvor du bor i landet, siger Chris Donkin.

Ti forskellige grupper

I 2019 havde Kræftens Bekæmpelse mere end 17.000 kontakter med kræftpatienter, pårørende og efterladte, som deltog i et gruppetilbud, og på landsplan var der i løbet af året mere end 75 samtalegrupper med forskellige målgrupper og temaer. For de nye online samtalegrupper er der i første omgang planlagt ti grupper, som løber fra maj til starten af juli. Tre grupper for pårørende og efterladte og syv for kræftpatienter. Blandt andet en gruppe for kræftpatienter, der bor alene, en gruppe for unge singler med kræft og en gruppe for kronisk syge kræftpatienter.

Alle grupper mødes første gang i løbet af maj måned og ledes af en professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses 12 kræftrådgivninger landet over.

– Vi er spændte på, at komme i gang med onlinegrupperne. Det er et nyt område for os, som er opstået i kølvandet af corona. Og hvis det bliver en succes, åbner det for nye muligheder, siger Chris Donkin og uddyber:

– Vi kan lave samtalegrupper for målgrupper, der normalt er svære at samle lokalt i en kræftrådgivning, fordi der ikke findes så mange af netop den patient- eller pårørendegruppe. Det kan eksempelvis være sjældne kræftsygdomme eller patienter, der er svækkede eller bor langt fra en kræftrådgivning, siger Chris Donkin.

De første grupper har opstart i næste uge. Det koster intet at deltage i grupperne. Se listen over online samtalegrupper og hvordan du tilmelder dig:

Online samtalegrupper for kræftpatienter pårørende og efterladte 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer