Ny årsrapport viser, at borgerne i Vejle gør god brug af rådgivningstilbuddene i Kræftrådgivningen i byen. I 2019 var der nemlig 7.923 henvendelser fra kræftpatienter, pårørende og efterladte – og det vidner om, at vi udfylder en vigtig rolle, når man rammes af kræftsygdom, siger rådgivningsleder Susanne Haugaard Silkjær
Når man rammes af kræft, kan der være behov for rådgivning og støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det viser en ny årsrapport. Ofte er det nemlig en livsomvæltende besked at få at vide, at man har en kræftsygdom. Og det gælder både for kræftpatienter og pårørende.

En ny årsrapport med opgjort status for 2019 viser, at kræftpatienter og pårørende har henvendt sig 7.923 gange til Kræftrådgivningen i Vejle for at få rådgivning og støtte til at komme gennem et forløb med kræftsygdom.

  • Tallet vidner om, at rådgivningen udfylder en meget vigtig rolle for kræftpatienter og pårørende, fortæller Susanne Haugaard Silkjær.
  • Det glæder mig, at vi får så mange henvendelser, og at vi kan hjælpe i en svær tid, både med svar på spørgsmål, individuel rådgivning og fællesskaber med andre, der er i samme situation, siger Susanne Haugaard Silkjær.

Halvdelen er kræftpatienter i behandling

I årsrapporten kan man også læse, at knap halvdelen af henvendelserne til kræftrådgivningen kommer fra kræftpatienter i behandling, 30 procent er pårørende og 16 procent er efterlevende.

Det er typisk også flest kvinder, der henvender sig, og det er aldersgruppen 50-69, der er mest repræsenteret i kræftrådgivningen.

Kræftrådgivningen i Vejle tilbyder individuelle rådgivningssamtaler, familierådgivning, grupper for patienter, pårørende, fysisk aktivitet, afspænding eller mindfulness og meget mere.

Rådgivningstilbuddene er gratis at benytte sig af og finansieret gennem danskernes støtte til kræftsagen.

Corona-information: Kræftrådgivningen er åben for alle, dog kun med forudgående tidsbestilling.

Læs mere om Kræftrådgivningen i Vejle
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/raadgivning/radgivninger/region-syddanmark/vejle/


Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis, landsdækkende rådgivning til kræftramte i hele landet.

Kræftpatienter og pårørende kan få rådgivning på 44 adresser i Danmark, og i 2019 har der samlet set været knap 90.000 henvendelser fra kræftpatienter og pårørende til Kræftens Bekæmpelses landsdækkende rådgivningstilbud.

Find alle rådgivningstilbud på www.vi-hjælper.dk

Leave a Reply