Af folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

De fleste har hørt om de ressourceforløb, som varer i en evighed og som måske kan synes formåls- og meningsløse for de ofte syge mennesker, der skal have afprøvet deres erhvervsevne. Men nu forkorter vi perioden for ressourceforløbene fra 5 til 3 år. Samtidig afskaffer vi dem helt for mennesker over 60 år, som i stedet kan søge seniorpension.

Vi sikrer også borgernes rettigheder ved at give dem adgang til sundhedsvurderinger, ligesom vi afskaffer modregning op til 14.500 kroner i ens egen månedlige indtægt.

Julen er hjerternes tid. Og ”nu er det jul på Muligvisvej” synger Bamse i Brødrene Mortensens julekalender. I SF havde vi gerne set, at det muligvis var blevet til et selvfølgelig. For desværre bor de andre partier på Nøjsomhedsvej, når det kommer til de mennesker, der har nok at slås med i dagligdagen.

Vi mener, at de syge og sårbare havde fortjent en bedre julegave, og vi havde faktisk langt større ambitioner. Aftalen er dog en klar forbedring, hvor vi forkorter ressourceforløbene og vi sikrer, at kommunerne giver borgerne den indsats, der passer til dem.

Derfor er det godt, at SF er med i aftalen og forligskredsen. Vi kommer til konstant at presse på for at give borgerne flere rettigheder overfor systemet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer