Først var de på, så var de af – og så kom de på igen. Korskærparken har skiftet status et par gange i forhold til Ghettolisten. Men området har fået en større omgang og nu er det tid til de sidste detaljer. “Det er et skønt område, hvor vi skal det sidste stykke i mål”, fortæller Kasper Søstrøm Müller fra den boligsociale helhedsplan.

En jævn vind og overskyet, men regnen udeblev. Pressen var inviteret på Walk and Talk i Korskærparken for at høre om de seneste nye tiltag for at gøre området attraktivt. “Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken”, fortalte Turan Savas, formand for Helhedsplansudvalget.

“Alle aktører ligger et stort stykke arbejde, som vi gerne vil bakken op om politisk. Vi vil også gerne være med at sætte det sidste skub i at aktivere blandt andet de unge. Vi har også afsat 300.000 til forskønnelse af tunnellerne herude, det skal se mere imødekommende ud og der skal være bedre belysning. Vi vil gerne åbne området mod byen og byen mod området”, lød det fra Savas.

Det drejer sig om tre tunneller der alle fører ind til Korskærparken. Hvordan forskønnelse skal se ud er endnu ikke fastlagt, men projektchef Kasper Søstrøm Müller slår fast, at det skal ske med inddragelse af beboerne i området. 

“Nogle af de unge mænd hænger her og skaber utryghed. Vi vil gerne hjælpe dem, men de skal ikke skabe utryghed. Tunnellerne er mørke og det er grafitti. Det er den modtagelse man får når man kommer herind. Nu er det de sidste penselstrøg. Vi har mange unge herude – og det skal ikke være de 10-12 der definerer hvad der sker. Vi åbner området og vi byder folk velkommen når de kommer herind, for vi skal ikke være lukkede om os selv. Vi skal ikke være et sted hvor man er utryg – for det er der ingen grund til at være”, fortæller Kasper Søstrøm Müller.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer