Korskærparken er igen på ghettolisten. Fredericia Avisen har derfor været forbi Korskærparken for at tage temperaturen, der var kold. På trods af kulden blev vi mødt af varme mennesker, der nyder området og godt kan lide at bo der.

Er det her virkelig en ghetto? Det spørgsmål stillede Fredericia Avisen til sig selv, da vi parkerede bilen ved siden af Medborgerhuset, hvor vi gik ind til at starte med.

Der var ikke nogen mennesker at spore denne formiddag, udover en cafémedarbejder. Derfor gik vi en tur rundt og det første vi mødte på vores vej var to dansktalende muslimske piger.

De bor begge to i Korskærparken, og synes selv det er trygt at bo der, selvom den igen er på ghettolisten.

Der er flotte grønne områder i Korskærparken Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Jeg synes arkitekturen og omgivelserne er rigtig flotte her. De gør rigtig meget ud af det. Der er nogen steder, hvor der er lidt mudret, men det bliver flot, når det er færdigt,” siger den ene pige og kommer ind på, hvorfor Korskærparken formentlig er på ghettolisten:

“Jeg tror, at det er fordi der bor så mange indvandrere her. Jeg synes det er hyggeligt at bo her, og har bet her hele mit liv,” lyder det fra pigen, der med et smil sagde, at hun ikke ville have taget billeder af sig, hvilket Fredericia Avisen respekterede.

Børnehave besøger tit Korskærparken

Det næste vi mødte på vejen var børnehaven Stendalen, hvor to pædagoger gik tur med omkring ti børn.

Børnehaven Stendalen er glade for at komme i Korskærparken Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Vi bruger legepladserne meget og nyder at komme her,” sagde den ene pædagog, der blev suppleret af sin kollega, som ikke finder det utrygt at færdes i Korskærparken.

“Nej, det er det overhovedet ikke, i hvert fald ikke om dagen. Det er heller ikke utrygt om aftenen, når man kører hjem herfra,” lød det det fra de to pædagoger, som vi godt måtte tage billeder af, men som også sagde, at børnene ikke måtte indgå på billederne.

En af børnene glemte sin hue, men den lå der naturligvis stadigvæk, da de opdagede det. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen
Ligesom at arbejde alle andre steder

Den sidste vi mødte på vores tur rundt i Korskærparken var en hårdt arbejdende ung mand. Han var i gang med at renovere de grønne områder i kulden, men var godt klædt på til sagen, i forhold til Fredericia Avisens udsendte, der havde en kold dag i marken.

Efter at have præsenteret os spurgte vi den unge mand, der hedder Sebastian, om han kan mærke forskel på at arbejde i Korskærparken, i forhold til andre steder, der ikke er på ghettolisten.

Sebastian kan ikke mærke forskel på at arbejde i Korskærparken, i forhold til andre steder Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Det er det samme som at arbejde alle andre steder. Jeg kan ikke mærke, at det er en ghetto her overhovedet,” fortæller Sebastian og kommer ind på, hvad han og kollegaerne laver i Korskærparken:

“Vi arbejder også på at gøre stedet flottere. Vi havde opstart i går med beplantningen her, men ellers har vi også lavet de andre områder her i Korskærparken,” lyder det fra Sebastian.

Efter snakken med Sebastian gik turen tilbage, hvor det hele startede, i Medborgerhuset. Her blev vi hurtigt enige om, at områder i bymidten i Fredericia er helt lige som Korskærparken, som rent faktisk er pænere at færdes rundt i qua de grønne arealer og flotte lejligheder.