I dag mandag kan de to glade indehavere fra Kop og Kande i Midtpunktet slå dørene op til ni års fødselsdag. Det bliver fejret i tre dage med kage, kaffe og gode tilbud.

Humøret er altid højt i Kop og Kande, så jeg tør godt, at indlede med “at det ikke er Helle og Lise, der har fødselsdag”. Det er selvfølgelig deres samarbejde som selvstændige i Midtpunktet, der skal fejres efter ni år bag disken.

For kunderne betyder det kagemand og 20 procent på ikke i forvejen nedsatte varer. Der vil være konkurrencer og festen varer hele tre dage, nemlig i dag, tirsdag og onsdag.

Hvordan har tingene forandret sig gennem de ni år?

“Der er noget, der forandrer sig hele tiden i isenkræmmerbranchen, der er jo nye varer flere gange om året”, siger Lise og Helle supplerer: “Der er mere end to sæsoner, varesortimentet ændrer sig hele tiden”.

“Rent fysisk har vi jo gjort en masse i butikken, da vi startede op, kørte vi til Randers og hamstrede en masse inventar fra en BOTEX-butik. Vi kørte af sted med vores mænd i en varevogn og slæbte selv det hele, det eneste vi købte fra ny var disken”, siger Lise.

Da i fandt sammen som selvstændige, havde I så regnet med, at I ville være her ni år efter?

Der går knapt et sekund, før begge i munden på hinanden svarer “Ja” og “Ja det havde vi“. “Vi havde 13 års kollegaskab inden, hvor vi havde testet hinanden af, så vi vidste, hvad vi gik ind til”, siger Helle.

I alle de ni år har de haft en klar rollefordeling, og det har aldrig været noget problem, Helle står for de tekniske varer som elektroniske apparater, gryder og lignende, mens Lise har de skøre varer, som man kalder det, porcelæn, glas og den slags.

Hvad har den største udfordring været siden I startede?

Altså da vi startede, var der kun en anden isenkræmmer i byen, det var rigtig fint og vi havde en kæmpe opbakning fra byen. Der kom en Imerco mere, vi fik Din Isenkræmmer til byen. Nu er der fire i alt i Fredericia, det er selvfølgelig en udfordring”, siger Lise.

“Men selvom vi er fire isenkræmmere i byen, har vi altså mange dejlige stamkunder som bakker op om vores butik”, siger Helle.

Hvad har den største oplevelse været?

“Uha der har været mange,” siger Helle og Lise stemmer i, “efter kun 1,5 år som i Midtpunktet blev vi kåret som årets Kop og Kande butik blandt 100 butikker. Det var vi glade for, det var et stort skulderklap”.

“Jeg tror, hverken Lise eller jeg kunne forestille os, at vi skulle have sådan en god butik, som vi har. Det er blevet meget mere, end vi havde regnet med på alle måder. Både med omsætning og personale, vi havde ikke troet, det kunne udvikle til sig så meget, som det har udviklet sig til”, siger Helle.

Inden jeg går, sender damerne kærlighed i retning af deres personale, mænd og kæde, det er det som har bundet det hele sammen.