Med vemod men også glæde har ejerne af Kop og Kande i Fredericia valgt at sælge deres butik. Det sker hverken på grund af krise eller økonomi, men fordi de begge ønsker mere tid til familien.

Midt under finanskrisen for ti år siden besluttede Lise og Helle sig for at åbne en butik sammen. Det blev til den velkendte Kop og Kande i centrum af Fredericia, nærmere bestemt Midtpunktet. Med en af de bedste beliggenheder har butikken været velsignet med stor synlighed og interesse fra byens borgere, der har støttet op omkring ejerne gennem deres år som isenkræmmere. Beslutningen om at sælge kom for ganske nylig, men det er kommet helt bag på ejerparret, hvor hurtigt det gik.

Med vemod og alligevel glade (Foto: Fredericia AVISEN)

“Vi havde gået lidt tid og småsnakket om at vi havde brug for mere tid til andre ting. Butikken har været vores liv gennem alle de her år, og vi har lagt enormt mange timer i det. Ikke mindst op til jul er det blevet til så mange timer, at man ikke altid har kunnet være familiemenneske”, fortæller Lise.

Selvom de begge har været meget glade for deres arbejde og kunderne, har det alligevel naget dem. De har begge fået voksne børn, og der er kommet børnebørn til. Derfor har de endeligt valgt at sætte handling bag ved tankerne. Prioriteterne skal være iorden, og med den efterhånden voksende flok af børnebørn var tiden ved at være inde.

Mange år bag skranken er slut (Foto: Fredericia AVISEN)

“Det har intet at gøre med krise. Det går godt på den konto”, understreger Helle. De er begge meget stolte af det de har opnået i Fredericia, men også taknemmelige for kundernes opbakning.

“Man ved måske ikke altid præcis hvad folk hedder, men man kender dem. Man kan huske sidste gang de var her, hvad de spurgte efter eller hvilken gave de købte. Vi har altid været så heldige med den venlighed, vi har mødt”, siger Lise. Helle nikker indforstået. Hun forklarer at arbejdet hver dag har været en enorm glæde, fordi de kunne se resultaterne af deres indsats, når folk vendte tilbage til butikken.

Et godt venskab (Foto: Fredericia AVISEN)

For knap fire uger siden tog de alligevel mod til sig og gav besked til kæden om, at hvis der var nogle interesserede købere, kunne det være de solgte. Men de havde slet ikke regnet med, at det ville gå så stærkt:

“Det er kommet fuldstændig bag på os. Vi troede der ville gå en del tid. Så da vi lynhurtigt fik et seriøst bud, så gik det hele op i en højere enhed”, siger Helle.

Kop og Kande er solgt (Foto: Fredericia AVISEN)

Det seriøse bud kom fra Finn Engberg. Finn Engbergs kompagnon, Kim Blicher, ejer i forvejen Kop og Kande butikkerne i Vejle og Horsens, så det vil være rutinerede kræfter, der fortsætter butikken i Midtpunktet.

“Jeg var slet ikke i tvivl, skulle jeg være kræmmer, så skulle det være i Fredericia. Mine forældre er født og opvokset i Fredericia og beliggenheden her er helt fantastisk, butikken er så veldrevet med et godt kundegrundlag, jeg kunne ikke forpasse muligheden for at få lov til at drive Kop og Kande Fredericia videre. Salg og service har været min hverdag, siden jeg som meget ung havde mit første butiksjob, så jeg har sagt mit gode Key Account Manager job op, og glæder mig til et arbejdsliv som selvstændig isenkræmmer,” siger Finn.

Annonce

De to kompagnoner er enige i at butikken i dag er flot og indbydende, det giver en masse inspiration og friske ideer til når de står med nøglerne om ikke så lang tid. Finn kommer til at være det daglige ansigt i butikken og vil sætte sit præg på den, når først han overtager. Så han glæder sig til at blive en del af Fredericias handelsliv og fredericianerne.

Finn glæder sig til at sælge til fredericianerne (Foto: Fredericia AVISEN)

Venskabet mellem Lise og Helle har været helt centralt i deres forretningsliv. Begge tænker at det vil være meget underligt, når de den 30. september lukker butikken for sidste gang og ikke længere skal stå sammen i Kop og Kande.

“Jeg ved snart ikke, hvordan det bliver. Men vi sagde at vi startede og sluttede det her sammen, og vi gik ud af det sammen. Og det er præcis det, der er sket”, siger Lise vemodigt. Det er endnu ikke helt gået op for dem, at butikken er solgt, men med endnu et barnebarn på vej kom forståelsen lettere på vej.

Deres fælles projekt er nu klar til at komme videre (Foto: Fredericia AVISEN)

De glæder sig begge to til at få mere tid til familierne, og der er fuld opbakning hjemmefra. Selvom der er nogle der forventer, at der nu kommer flere frikadeller på bordet, når der er mere hjemmetid.

“Man bliver jo ikke yngre. Så det gælder om at bruge tiden, mens man kan. Det er spændende at have en butik, men man ligger også et stort tidsforbrug ind i det. Jeg synes vi gør det rigtige”, sige Helle.

Begge to slår fast at de ikke ved, hvad fremtiden skal byde på. Det har de slet ikke haft tid til at tænke over. Samtidig har de jo fortsat nogle måneder at drive butikken i, og de når også at fejre 10 års fødselsdag, inden de takker af i slutningen af september 2020.

“Vi vil gerne sige tusinde tak til alle kunderne. Vi har været glade for jer og Fredericia. Nu glæder vi os til at det der vores tur til at gå ned og se juletræet bliver tændt, sammen med vores børn og børnebørn”, slutter Lise og Helle af.

En glad ny ejer står klar til at tage over 30/9-2020 (Foto: Fredericia AVISEN)
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer