Forside Fredericia Kop & Kande havde royalt besøg i Midtpunktet

Kop & Kande havde royalt besøg i Midtpunktet

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Fredericia AVISEN besøger Kop & Kande i Midtpunktet, som havde endnu en succesfuld kundeaften med kreativiteten i top. Der skulle, under kyndig vejledning, males kongeligt porcelæn med det kendte musselmønster som motiv.

“Vi havde inviteret alle vore kære kunder til en maleaften med Royal Copenhagen, vi har før malet tallerkener med stort fremmøde. Så det var rart at se, at vi denne gange kunne fylde pladserne ud igen”, siger Lise Møller.

Det var sammen med en konsulent og en maler fra Royal Copenhagen, at der denne gang skulle prøves kræfter med krus. Nærmere betegnet var det termokruset fra Royal Copenhagen, der skulle dekoreres.

Royal Copenhagen
Helle Nielsen var god til at hjælpe kunderne til succes med deres krus. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det var igen det musselmalede mønster, der skulle prøves kræfter med og der var igen kyndig vejledning fra Helle Nielsen. Hun startede hos Royal Copenhagen i 1978 og er en af de mest erfarne porcelænsmalere i Danmark. Konsulenten fra Royal Copenhagen fortalte om deres historie og viste de forskellige nyheder på markedet.

Royal Copenhagen
Tapas hos Kop & Kande. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Der var 16, men der kan faktisk kun være 15. Men Helle og jeg kunne lige snige os ind og være med denne gang, det var rigtigt sjovt at være med. Vi havde arrangeret lidt tapas på disken og så sad vi ved tre borde. Fremgangsmåden var, at vi blev instrueret i at male mussel på termokruset fra Royal Copenhagen. Man kunne jo også sætte sit eget præg på det, jeg skrev Lise ned ad siden, men ellers handlede det om at lave motivet så tro, som det nu kunne blive”, siger Lise.

Det er svært at ramme en erfaren malers færdigheder, men Helle Nielsen var god til at undervise og man kunne justere sit værk undervejs. En lille skalpel fungerede som et slags viskelæder, hvor man kunne fjerne noget af det, man måske gjorde forkert.

Denne gang var Helle Høyer og Lise Nilsen selv med ved bordet.

“Vi brugte skalpellen flittigt, hvorimod Helle med sin erfaring satte stregerne i første hug. Det var en hyggelig aften og vores kunder roste det meget. Vi fornemmede også, at der var en god afslappet stemning, der blev grinet og pjattet. Man bliver også meget bevidst om, hvad der ligger bag sådan et håndværk, man får forståelse for, hvorfor Royal Copenhagen er eksklusivt. Det kræver mange års øvelse, før man overhovedet kan. Man bliver ikke bare ansat og begynder at male kopper”, afslutter Lise.

http://www.momenti.dk/
Annonce
DEL