Flere og flere bliver smittede af Corona-virussen – og flere områder bliver markeret som højrisikozoner. Det betyder også, at skolerne skal tage sine forholdsregler for at undgå smittetilfælde, men det er der styr på, fortæller Kontorchef i Børne- og Ungeforvaltningen, John Nyborg.

Tirsdag blev der sendt en besked ud til alle forældre på de lokale skoler, hvor man blandt andet fortæller om det senest tilføjede højrisikoområde i Ischgl i Østrig, hvor mange nyder den årlige skiferie. Men med beskeden er også et vigtigt budskab: Der er grund til alvor, men ikke grund til panik. Det slår John Nyborg også fast overfor Fredericia AVISEN.

“Vi tager hånd omkring, at alle konkrete sager vi får herind. Vi vurderer i beredskabsgruppen hvordan vi skal håndtere det. Vi følger Sundhedsstyrelsen tæt, og vi sender en mail ud til alle vores ledere, så de kan opdatere den plakat der hænger ude i skolerne”, fortæller Kontorchef i Børne- og Ungeforvaltningen, John Nyborg.

“Får vi konkrete henvendelser på lærere, elever, forældre, så får vi melding om det. De bliver sendt hjem i 14 dage, hvis de har været i højrisikoområderne. Vi sender dem kun hjem, det er lægen eller Styrelsen for Patientsikkerhed der sætter dem i karantæne. Vi beder dem tage fat i lægen, der beder dem tage fat i styrelsen for patientsikkerhed. Så bare fordi man er sendt hjem, er man altså ikke i karantæne”, fortsætter han.

“Har de corona, så skal vi tage en vurdering derfra, hvor mange de har været i omgangskreds med og hvor meget skal vi lukke ned. Vi har meget godt styr på smitteinddæmningen”, forklarer han og oplyser, at indtil videre er der ingen tilfælde af smittede med Corona-virus i Fredericia, men John Nyborg bekræfter, at flere er blevet sendt hjem.  

Hvordan formidler man vigtigheden uden at skabe frygt for børnene?

“Vi har faktisk haft to møder hvor lederne har været inviteret, og et oplæg om hvordan man taler med børn. Der er også sendt et par videoer ud fra Sundhedsstyrelsen, hvor de fortæller stille og roligt om hvordan man taler til børn – og de har også en direkte video til børn. Vi skal stille og roligt orientere om fakta og hvad vi skal gøre, for det er vigtigt at være opmærksom, men der må ikke blive skabt frygt”, svarer Nyborg.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer