Spidskandidaten for Det Konservative Folkeparti, Tommy Rachlitz Nielsen, afviser kritikken fra Kirstine Holst, der alligevel ikke kom med på den konservative opstillingsliste til kommunalvalget 2021 i november.

Siden begyndelsen af 2020 har Tommy Rachlitz Nielsen været meget aktiv som oppositionspolitiker, og har føler sig overbevist om, at Det Konservative Folkeparti får et godt kommunalvalg. Men senest har der været uro omkring nogle af kandidaterne i partiet, men Nielsen afviser kritikken og betragter det som en del af politik:

Tommy Rachlitz Nielsen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti (Foto: AVISEN)

– Vi har sat det hold, vi gerne vil have. Det er der nogen, der ikke er tilfredse med, men som partiforening er det os, der skal vælge kandidaterne, og det har vi gjort, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Søren Stampe og nu også Kirstine Holst er ikke længere at finde på Det Konsevative Folkepartis liste over kandidater. Den hidtige liste har Nielsen kaldt for en bruttoliste, der nu er blevet til en endelig liste. Det skuffer en af de lokale politikere, Kirstine Holst, der havde set frem til at stille op for Det Konservative Folkeparti, men nu erklærer sig uenig i ledelsen af den lokale afdeling:

– Jeg er blevet sat af listen i 12 time. Jeg fik besked til middag før generalforsamlingen samme aften. Jeg tænkte i første omgang, at det var vildt nok. Jeg bad derfor om en skriftligt begrundelse. Jeg fik at vide, at bestyrelsen synes, det var det bedste hold, siger Kirstine Holst.

Kirstine Holst

Hun forklarer, at hun ikke er overrasket, da hun har stillet mange spørgsmål internt i Det Konservative Folkeparti, siden Søren Stampe blev sat af listen. Hun mener det er måden, det er forgået på, som er kritisabel.

– Jeg kom med min kritik åbent, og det skabte dårlig stemning. Så at man ønskede mig af listen, kom ikke som en overraskelse. Jeg vil mene, at vi havde fået sat et rigtig godt hold, hvor der er gode profiler hele vejen rundt, men nu har man valgt anderledes i forhold til, at man skal have andre egenskaber. Egenskaber som Søren og jeg åbenbart ikke besad.

Tommy Rachlitz Nielsen slår fast, at det er vigtigt at partigruppen fungerer efter et valg, hvis man er kommet ind. Derfor finder han det bedst, at uenigheder afklares i tide:

– Sådan er politik. Vi har en bruttoliste, og så finder vi ud af, hvordan tingene kører, og hvem der skal stille op. Mere har jeg egentlig ikke at tilføje til det. Jeg er ikke enig i hendes udlægninger.

Kirstine Holst mener, der er tale om utilfredshed med, at hun har haft kontakt til andre partier, men at det er helt normalt indenfor politik. Hun har i de sidste 3 år haft kontaktet andre partiet og kandidater for at løfte emner, og hun finder det naturligt at arbejde tværpolitisk:

– Men lokalt i Fredericia er der åbenbart en regel om, at det må man ikke, uden at det går igennem spidskandidaten. Det er absurd, fordi politik handler netop om samarbejde mellem partierne. Vi har en sideordnet opstilling, så det står efter min overbevisning alle kandidater frit for. Jeg har en klar fornemmelse og oplevelse af topstyring. Det siger mere om spidskandidaten end os andre. En kandidat som Stampe var spændende for de andre partier, fordi han indgik i debatterne. Det er helt naturligt, at hvis man er aktiv, så vil andre partier skabe relationer til en. Det sker hver gang, man ser et potentiale. Så derfor må spidskandidaten se indad, siger Kirstine Holst.

Hun er ikke umiddelbart afklaret om, hvorvidt hun vil gå videre med hendes utilfredshed, da der også deltog medlemmer af hovedbestyrelsen i Det Konservative Folkeparti på det møde, hvor hendes kandidatur gik i vasken:

– Der var en særlig stemning. Både Søren Stampe og jeg var der. Han fik også sagt det, han havde brug for. Jeg fik også sagt, at jeg ikke har tillid til Tommy. Han driver management by fear, og det er ikke noget, der passer ind i moderne politik. Det så man også i Fredericia Byråd.

Tommy Rachlitz Nielsen afviser anklagen om, at han driver en topstyret politik, men fastholder at der er regler, som gælder for alle. Kirstine Holst valgte ikke at stille op på generalforsamlingen, da hun ikke ville stå på den samme stemmeseddel som spidskandidaten:

– Jeg vil ikke stå på en stemmeseddel, hvor stemmerne på mig tilfalder Tommy Rachlitz Nielsen. Vi er langt fra hinanden, når det kommer til et godt politisk lederskab.

På trods af udviklingen er Kirstine Holst ikke færdig med politik. Hun overvejer lige nu situationen, blandt andet om hun skal være løsgænger:

– Jeg har et super godt og spændende projekt, som jeg vil arbejde videre med. Jeg bliver nok løsgænger, selvom jeg ved, at det er hårdt, men det er vigtigt at mine visioner politisk bliver realiseret og arbejdet med, så det vil jeg arbejde med, så kan det være andre partier og kandidater griber nogle af mine budskaber.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
10:52 - 4. juni 2021 10:52

Det er jo spændende. Lad os se og høre.