Valgkampen er nået til sin slutspurt og debatterne er i fuld gang. Efter de første to debatter har Tommy Rachlitz Nielsen besluttet sig for, at han vil stille sit mandat til rådighed som borgmester. Han mener ikke, at der er en klar blå borgmesterkandidat.

– Det Konservative Folkeparti har hele tiden betragtet mig som den bedst mulige borgmester i Fredericia. Vi har ikke haft behov for at melde det ud, for det ligger i det at være borgmesterkandidat. For os handler det om indflydelse, siger Tommy Rachlitz Nielsen og fortsætter:

– Men efter de første debatter må jeg sige, at der mangler et alternativ til Steen Wrist. Der mangler et reelt borgerligt bud på en borgmester. Det mener vi, at vi kan levere ved at spille mig ind i kampen.

– Jeg håber vælgerne stemmer på os på grund af vores holdninger og meninger. Jeg håber de stemmer på mig, fordi jeg vil rydde op. Vi går efter reel indflydelse. Vi vil have mest mulig af det – og det får man ved borgmesterposten. Men det er ikke afgørende. Vi vil føre konservativ politik, så er titlerne sekundært. Men det er da klart, at man har mere indflydelse som borgmester, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

– Der er ingen tvivl om, at et borgermesterembede er det største, fordi det også senere vil afføde flere stemmer og mere indflydelse. Men vi går ikke efter mest mulig magt, men mest mulig indflydelse. Så hvis vi skal vælge, så ved vi godt hvor vi står. Det handler om at føre konservativ politik. Men vi er klar til at tage ansvaret og sikre en borgerlig borgmester, fortsætter han.

Er du klar til at pege på Peder Tind?

– Det handler ikke om hvem der er størst i blå blok. Det handler om hvem der vil føre mest konservativ politik og give os flest indrømmelser. Det kan jeg ikke svare på før vi er gået ind i realitetsforhandlinger – og det er vi ikke endnu, svarer Tommy Rachlitz Nielsen.

Så hvis en af de andre borgmesterkandidater er klar til at give dig indrømmelser, så er du ligeglad med om du bliver borgmester?

– Uanset hvad vil jeg altid synes, at den bedste borgmester for Fredericia Kommune er konservatives Tommy Rachlitz Nielsen. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Jeg er ikke i tvivl om min værdi og det jeg kan tilføre Fredericia Kommune. Men jeg vil ikke give køb på alt for at være borgmester, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

– Så ja, vi går efter mest mulig indflydelse. Vi gør det her for Fredericia og ikke for egen vindings skyld. Vi må tage på valgnatten hvad der skal ske. Men vi er ikke i tvivl om, at en konservativ borgmester vil være det rigtige for Fredericia. Nu har vi prøvet både Socialdemokratiet og Venstre der falder igennem med et brag. Tiden er kommet til at prøve noget nyt, fortsætter han.