En skuffet gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Fredericia, Tommy Rachlitz Nielsen, meddelte her til eftermiddag at partiet ikke er med i det nye budget for kommunen. Efter flere dages forhandlinger med Socialdemokratiet er det hans opfattelse, at man ikke er blevet tilbudt noget fornuftigt, samt at budgettet vil blive usammenhængende.

– Nu skal vi selvfølgelig se, hvad de ender med at blive enige om, før vi går i detaljer med vores kritik, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Men han forklarer samtidig, at han ikke føler der har været tale om reelle forhandlinger. Nogle af de konservative mærkesager er en fjernelse af dækningsafgiften, afsætning af midler til at rydde op på kommunens arealer, besparelser på ledelsen i kommunen og flere varme hænder:

– Jeg ser ikke at man vil spare på ledelsen. Det forstår jeg simpelthen ikke. Vi kan ikke se os selv i at bruge alle de penge på unødvendig ledelse, slet ikke når der skal spares penge andre steder. Men der er mange flere årsager til, at vi nu forlader forhandlingerne. Jeg synes ærlig talt, det har været useriøst.

De øvrige partier forhandler fortsat. Men eftermiddagens udmelding fra Det Konservative Folkeparti ser det ud til at forudsætningerne for de forhandlinger nu er ændret. Det ærger Tommy Rachlitz Nielsen at man ikke kan finde partiet i budgettet, men han holder fast i, at der ikke er en vej frem på de vilkår, man er blevet tilbudt.

– Vi ville gerne med i en aftale. Men det forudsætter at der kommer nogle indrømmelser til os. De ting vi er blevet mødt med er småting, og slet ikke godt nok. Vi er gået til valg på at ville forny byen, og det kan vi ikke gøre, hvis vi bare retter ind og lader det hele køre som det plejer. Så vil vi hellere stå udenfor, slutter Tommy Rachlitz Nielsen.

Det Konservative Folkeparti siger man vil komme med en udførlig kritik, når det budgettet er offentliggjort.