I forbindelse med at operaforestillingen Figaros bryllup fra den 20. til den 31. marts turnerer rundt i Jylland, afholder Det Kongelige Teater et hav af aktiviteter på skoler og gymnasier i Aalborg, Holstebro, Randers, Vejle, Esbjerg og Aarhus. En lang række elever er allerede startet og endnu flere vil gennem workshops og særlige aktiviteter få et unikt indblik i operaens verden.

I løbet af marts måned har flere af landets 3. klasses elever allerede prøvet kræfter med operakunsten, da der er blevet afholdt opera-workshops på flere skoler, faciliteret af Det Kongelige Teaters helt egne sangere. Ligeledes vil både gymnasieelever, tekniske skoler og jyske lærere de kommende uger opleve opera helt tæt på, når der afholdes alt fra tekniske rundvisninger til lærerworkshops. Her vil eleverne få et unikt indblik i det krævende tekniske univers bag en forestilling, og lærerne kan på egen krop opleve, hvad det vil sige at bruge musikken fagligt.

Desuden får de mange skoler besøg af Det Kongelige Teaters helt nye børneopera; Nattergalen; en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om kejseren af Kina i sit store slot og hans frit syngende Nattergal. Forestillingen er udviklet operakompagniet Pin-Upera, med støtte fra Det kongelige Teaters KGL+ afdeling og er en ny opera for børn og barnlige sjæle.