Den Kongelige Opera fejrer foråret ved at drage på danmarksturné med forestillinger i 12 byer landet over. Forestillingen er Rossinis Barberen i Sevilla.

Det Kongelige Teater præsenterer Rossinis opera i en ny, livlig opsætning af instruktøren Anne Barslev, skabt specielt til teaterforeningerne ude i landet. For Anne Barslev er det nemlig vigtigt, at man en gang imellem tør se på klassikerne gennem nye briller, for som hun siger: “En forestilling kan godt se meget anderledes ud og stadig være tro over for essensen i værket. Jeg går meget op i demokratisering og folkeliggørelse af opera. Det behøver ikke være en elitesport, men må gerne være sjovt og folkeligt.”

Barberen i Sevilla kan ses af såvel operanybegynderen som den garvede kender i denne nye iscenesættelse med operasolister og musikere fra Det Kongelige Kapel. Forestillingen synges på dansk, og instruktør Anne Barslev fortæller, at hun længe gik med tanker om, at der måtte være en mere ”nede på jorden” måde at iscenesætte de store klassikere på. En måde, hvorpå man kom helt tæt på publikum, og publikum kom helt tæt på både musikken, sangen og fortællingen. Ideen voksede sig større og det stod klart, at hvis man tog en kendt opera, skar den lidt ned i tid, opførte den på små intime scener – og på dansk – så var man godt i gang.

I sommeren 2015 blev idéen til virkelighed, da Barberen i Sevilla under Copenhagen Opera Festival blev opført på en tolv meter lang lastbil på fem af Københavns store åbne pladser. Nu er det med glæde, at Den Kongelige Opera bringer Barberen ud til resten af landet – om end inden døre af hensyn til årstiden. Idéen er dog stadig den samme – at præsentere Rossinis elskede opera i en form, der er lige så levende, folkelig og festlig, som den var for Rossinis eget publikum.

Spilledagene på turnéen er:

18/4 Vejle – 19/4 Fredericia – 21/4 Rødovre – 23/4 Viborg – 25/4 Aalborg – 26/4 Aarhus – 27/4 Horsens – 29/4 Flensborg – 3/5 Ishøj – 4/5 Ballerup – 6/5 Kolding – 10/5 Hørsholm.

Læs mere her