Sangerinden Cécile McLorin Salvant, er en sensation på den internationale jazzscene. Som 30-årig er hun allerde 3 X Grammyvinder! Den 26. marts 2022, står hun på scenen i Vejle Musikteater.

Sangerinden Cécile McLorin Salvant, er en sensation på den internationale jazzscene. Allerede som 30-årig havde hun vundet tre amerikanske Grammies for sin stærke jazzvokal med dybe musikalske rødder.

Den 26. marts 2022 kan du opleve hende på scenen i Store Sal i Vejle Musikteater. Med sig på scenen har hun selveste DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama.

Cécile McLorin Salvant sammenlignes med de helt store
Jazzens historie er fuld af ikoniske sangerinder. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dianne Reeves og mange, mange flere, som med deres stærke personlighed og rige vokal har sat stemningen på de vigtigste jazzscener og bragt musikken ud til nye lyttere over hele verden.

Man skal passe på med at sammenligne, men når det gælder fænomenet Cécile McLorin Salvant er der ingen vej uden om. Med sin gudsbenådede stemme og sit inderlige udtryk er den unge amerikaner for længst blevet sammenlignet med de allerstørste – samtidig med, at hun er helt sin egen og toneangivende for en ny generation.

Cécile McLorin er et musikalsk unikum med et udtryk og en originalitet, som har banet vej for et enestående hattrick i musikbranchen. Hendes tre seneste soloalbums er nemlig alle tre blevet kåret som “Best Jazz Vocal Album” ved de amerikanske Grammy Awards, og tilmed er hun blevet hædret med en række andre ærefulde priser og udmærkelser.

Nu får du mulighed for at opleve Cécile McLorin live i udvalgte numre fra de tre prisvindende albums, men med en helt ny lyd. DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama har nemlig fået arrangeret numrene for bigband for at give musikken endnu bredere vingefang – og det er også Hazama, der er på dirigentpodiet denne aften i Store Sal i Vejle Musikteater