Det Bruunske Pakhus har på torsdag en koncert med en af Vestafrikas allerstørste stjerne, den prisbelønnede kora virtuos, Sekou Kouyate fra Guinea.

Statens Kunstfond og Koda støttede indspildningen af hans sidste solo album, ‘Sabaru’, som er indspillet og produceret i Danmark på Juicy Halftone Studios af One World Records- albummet har siden vundet ‘The Global Music Award’ og har været på USA’s og Europas Radio Top Ti lister lige siden udgivelsen.

Sekou Kouyate har turneret internationalt siden han var bare 10 år, og indspillede første gang i en alder af 11.

Som 12 årrig fik han en idé som revolutionerede det klassiske Vestafrikanske instrument, Kora harpen, som hans far Mbady Kouyate havde undervist ham i.
Han satte elektrisk pick-up og Wa Wa pedaler til sin Kora, og lærte alle Jimi Hendrix’ soloer, og siden udviklede han sin helt egen jazz-rock inspirerede spillestil, med elementer af den typiske Vestafrikanske Blues. og med en spille teknik, som har udnævnt Sekou Kouyate til én af verdens bedste Kora spillere.

Til koncerten på torsdag, bliver han accompagneret af den fredericiansk fødte Henrik West på bas, den Congolesiske guitarist John Mutumbo, og Ghanas suverænt største trommeslager, den første Afrikanske trommeslager som nogensinde har fået et Tama sponsorat, Francis Kweku Osei.

Det bliver helt sikkert en uforglemmelig koncert, værd at høre for både blues, rock, jazz og afro musik elskere.