En time om året slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer kloden rundt lyset. Energialliancen Trekanten bakker op om eventen og opfordrer borgerne i de fire kommuner til at gøre det samme som et symbolsk signal om handling mod klimaforandringerne.

I de fire kommuner bliver lyset slukket på udvalgte vejstrækninger mellem kl. 20.30 og 21.30, men holdes tændt omkring lyskryds for trafiksikkerhedens skyld.

LED-lys sparer 2.500 tons CO2 årligt
Ét af de energi-projekter, de fire kommuner er godt i gang med, er at skifte gadelyset til LED. Det vil reducere det årlige energiforbrug med tilsammen 9,9 mio. kWh i Kolding, Middelfart, Fredericia og Vejle byer. Det svarer ca. til 2.225 gennemsnit-familiers årlige strømforbrug, og det reducerer udledningen af CO2 med 2500 tons om året. Også økonomisk kan de fire kommuner se frem til store gevinster ved overgangen til LED.

Arbejdet med at opgradere gadebelysningen i de fire byer er efter planen helt gennemført i 2020.

Fakta om Energialliancen Trekanten
Kommunerne Vejle, Middelfart, Kolding og Fredericia har i flere år arbejdet sammen om strategisk energiplanlægning i Danmark og har blandt andet lavet Danmarks første tværkommunale strategiske energiplan. Energialliancen Trekanten gennemfører sammen projekter, der bidrager til bæredygtig energiforsyning og energiforbrug.