Fra april får kræftramte borgere i Fredericia nu mulighed for kræftrådgivning fra Kræftens Bekæmpelse lokalt

Når kræften rammer, så står den kræftramte og deres pårørende ofte i en svær situation, der påvirker dem selv og omgivelserne. Som et supplement til den kræftrehabilitering, som kommunen tilbyder, besluttede Sundhedsudvalget på deres seneste møde, at kræftramte borgere også skal have mulighed for at få rådgivning om deres sygdom i deres egen kommune. Fredericia Kommune indgår nu en samarbejdsaftale med Kræftens Bekæmpelses Kræftrådgivning i Vejle, som betyder, at kræftramte hver anden uge fra 1. april kan få en samtale med en professionel rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse.

”Det er ikke alle, der har overskuddet til at tage til Vejle, hvor kræftramte og deres pårørende i dag har muligheden for at få kræftrådgivning. Med denne samarbejdsaftale får vi nu mulighed for at tilbyde kræftrådgivningen lokalt i Fredericia. Det styrker vores vision om at bringe sundhedstilbuddene tæt på borgerne”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Skræddersyet tilbud på Fredericia GenoptræningsCenter

Alle kræftramte tilbydes i dag et skræddersyet kræftrehabiliteringstilbud hos Fredericia GenoptræningsCenter, hvor der er fokus på at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at man som kræftramt vender styrket tilbage til hverdagslivet. Som supplement til kræftrehabiliteringen kan det ofte være en stor hjælp få rådgivning og tale med nogen om livet med kræft.

”Jeg er meget glad for samarbejdsaftalen på vores kræftramte borgeres vegne. Både de kræftramte og deres pårørende kan få stor glæde af aftalen mellem Fredericia Kommune og Kræftens Bekæmpelse. Vi har i forvejen et rigtigt godt kræftrehabiliteringstilbud i Fredericia, og det er så fint, at det bliver optimeret med rådgivning”, siger formanden for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling, Annemarie Mogensen.

Tilbuddet om kræftrådgivning vil blive koordineret af en medarbejder hos GenoptræningsCentrets kræftrehabilitering, og det vil være gennem kræftrehabiliteringen, at man kan blive skrevet op til rådgivningen. Kræftrådgivningen vil foregår hver anden uge på Fredericia Sundhedshus.