Nu hvor det første granatchok har lagt sig og vi alle sammen er ved at indse, at det er en længerevarende omgang, vi står over for, er der ved at indfinde sig en ny form for normal hverdag. Vi mennesker er generelt hurtige til at tilpasse os nye omstændigheder og det ses med al tydelighed disse dage.

Jeg har siddet og tænkt over, hvad der kan tages positivt med fra Corona udbruddet, er der overhovedet noget positivt eller er det bare skidt og katastrofalt det hele?

På den negative side er der jo mange ting, man kan påpege, vores svage og ældre medborgere er i livsfare, økonomien er gået i stå og mange er hjemsendt, mange selvstændige har mistet al omsætning. Vi ved ikke, hvor længe det varer, hvad der kommer til at ske og mange andre dybt alvorlige ting.

I mine øjne er der dog også positive ting.

Jeg kunne starte med at nævne klimaet er i hastig bedring. Der dukker satellitfotos op på de sociale medier, der påviser en meget renere atmosfære, CO2-udslippet er på tilbagetog og i mange storbyer er luften renere end den har været i årevis. 

Vi er også rykket tættere sammen, ikke fysisk, men mentalt, vi er blevet nærværende og leder efter muligheder for at hjælpe til, hvor vi kan. Der er utallige opfordringer om at støtte lokalt, der bliver tilbudt hjælp til at handle for dem der er isolerede, der bliver taget hånd om hinanden på en helt anden og uvant måde, vi er gået fra at være os selv nærmest til at se alle som en stor familie vi bør og skal hjælpe hvis vi kan.

Mange har disse dage børn hjemme, der skal aktiveres samtidig med at mange arbejder hjemmefra. Jeg har personligt også børn hjemme og for første gang nogensinde hører jeg ungerne sige, at de ikke gider at spille mere på deres computer, de går i stedet ned på stranden, eller vi sidder ved bordet og spiller 500, yatzy og mange andre spil fra dengang, der ikke fandtes computere og internet, vi for sludret om løst og fast, det har både ungerne men også vi voksne hygget med, måske vi havde glemt nærværet med dem derhjemme i det daglige trummerum med arbejde, skole og fritidsaktiviteter. 

Emner der syntes meget vigtige før er nu rykket i baggrunden og jeg tror faktisk, at vi som mennesker er ved at finde tilbage til en tid, hvor der er plads til andre end os selv.

Jeg kunne sikkert liste mange flere positive, såvel som negative ting op, men det vil jeg overlade til jer derude at gøre, min opfordring lyder derfor, brug din tid og hverdag på at finde det positive i en uvant og helt historisk unik situation.

Hvad så med tiden efter alt det her er overstået spørger jeg mig selv, hvilken hverdag venter der os alle sammen.

Jeg tror, at vi står over for en generel adfærd og holdningsændring, ikke kun i Fredericia, men på hele kloden. Jeg tror, vi bliver mere bevidste om at alt liv på kloden er symbiotisk, og at vi har brug for hinanden og derfor skal passe på hinanden, miljøet og naturen. Måske vi også lærer at man ikke skal tage ting for givet og ikke mindst tage sig tid til hinanden, både privat men også derude på arbejdspladserne og i det lokale byliv. 

Globalt bliver skiftet ud med lokalt de næste mange år er mit bedste gæt på den fremtid, der venter os.

Jeg tror og håber på, at mange vil støtte mere lokalt, handle mere lokalt og bidrage mere lokalt, også i foreningslivet.  Vi er i Fredericia virkeligt rykket sammen, jeg har ikke set et lignede sammenhold i alle de mange år jeg har boet her i byen, og jeg er glad og stolt af at være fredericianer.

Intet er så skidt det ikke er godt for noget er der et ordsprog, der lyder. 

Vi havde glemt at leve i vores fortravlede hverdag, nu er vi blevet rebooted som samfund og spørgsmålet er hvad du uploader i dit system når strømmen tændes igen.

Husk at elske mens du tør det.
Husk at leve mens du gør det.

Piet Hein.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer