Fredericia AVISEN elsker gaming og denne måned er der endnu engang et gratis spil med mange timers underholdning. Steep er et snowboardspil med med mange muligheder og udvidelser.

Jeg husker mange af de første ekstremsportspil, der kom til PS1 og senere PS2, selv om det var sjovt og nyt, savnede man længere hen ad vejen friheden til at gøre, hvad man vil og få luft under vingerne.

Næsten alle skateboardspil har jeg udforsket, men stod lidt af på de andre ekstremsportspil, så det var helt uden forventninger, at jeg hentede januars gratis spil, Steep i PlayStation Store

Steep

Steep er et originalt snowboardspil og fremstår mere simpelt i controls, så det er nemt at komme i gang med. Man får også introduceret spillet gradvist, så man kan sagtens lære de forskellig elementer.

Meget nem controller styring i Steep

En ting jeg straks bemærker og må fremhæve er, at det foregår i et andet tempo, end de normalt arkade-lignendespil. Der er ikke vilde eksplosioner eller discolys – det handler om at bruge alperne som sin legeplads. Som single player er der meget at udforske, der er en masse udfordringer på hvert bjerg i alperne af forskellig art.

Det kan være den pågældende bane, byder på et enkelt trick, som kræver en høj score for at få bronze, sølv eller guld, en kombination af tricks og godt kørestil eller et mere orienteringspræget løb på tid.

Sidstnævnte var helt nyt for mig og en fed feature, hvor der godt kan gå lidt lir i at skulle præstere tricks, så er orienteringsløbet en anden slags udfordring. Her skal man på tid finde til mål, der er ikke en fast rute og det kan være meget svært at nå det i den givne tid. Det er også i den funktion, at det første gang går op for mig, hvor stort mappet man spiller på er og hvor meget frihed, man har til at opleve alperne.

Undervejs i den første af de orienteringsløb, jeg prøver, opdager jeg nye spor at køre, som efter de er fundet, bliver synlige på mit map. Man kan designe sine helt egen spor og finde legekammerater og køre online sammen med sine venner.

En anden funktion er wingsuits og faldskærme, hvor man kan flyve frem til den ønskede position, man vil starte fra, i spillet er jeg blevet lovet en helikopter, når jeg kommer længere frem. Helikopteren vil gøre, at man kan starte fra alle toppe i spillet. Jo flere baner man gennemfører, des flere muligheder kommer der frem i spillet, ligesom kostumer, nye ski- og snowboards og faldskærme bliver låst op.

Det er nok det bedste snowboardspil, jeg har prøvet, og jeg brugte det meste af søndag aften på at spille det. Selvom jeg har et par nye spil, jeg kar købt, som jeg spiller for tiden, er jeg langt fra færdig med, Steep. Med tankerne på at spillet er fra december 2016, så glæder mig mig voldsomt meget til flere titler i ekstremsportgenren. Specielt et skateboardspil i 2019 kunne være at foretrække.

Jeg anbefaler at downloade det, specielt på en dag, hvor der er kommet lidt sne i Trekantområdet, for så kan man drømme sig til alperne og nå frem til Mont Blanc.

Hvis du er PS Plus medlem, så hent spillet gratis i PlayStation Store.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere