Der er ingen undskyldning på onsdag. FC Fredericia skal have maksimal opbakning, når årets største fodboldkamp på fredericiansk grund venter. Det sker, når AaB venter på Monjasa Park i DBU Pokalen.

FC Fredericia spiller deres vigtigste kamp i år på onsdag. Normalt møder det fredericianske ikke den opbakning, som deres spil egentlig har berettiget til, og derudover bør det være naturligt at støtte op om det lokale fodboldhold, der trods alt spiller i landets næstbedste række.

Mod HB Køge i sidste hjemmekamp var der knap 500 tilskuere, og så kan det godt være, at HB Køge en hverdagsaften ikke lyder som den fedeste modstander, men for at få lagkage med glasur på, må man tage det tørre rugbrød med. Det tørre rugbrød i dette tilfælde er HB Køge, mens lagkagen med glasur er AaB.

AaB er måske heller ikke den største modstander i Superliga-regi, men vi taler om et hold fra Aalborg, der er i mesterskabsspillet og kommer fra en by, hvor der 113.417 indbyggere. Til sammenligning bor der knap 40.000 i Fredericia Kommune. Det bør danne grobund for et velbesøgt opgør onsdag aften, men det har tidligere været tilfældet, at der på trods af høje indbyggertal ikke kom tilskuertal i de mængder, som der burde.

Derfor, når der endelig fristes man til at sige, er en rigtig storkamp i byen, skal fredericianerne komme ud af stuerne og støtte det lokale fodboldhold. Til pokalkampen mod AGF, hvor der i var i omegnen af 1.000 tilskuere, var opgøret klokken 20:30 og det var et tidspunkt, som ikke passer børnefamilier eller tilrejsende fans særlig godt.

Der passer torsdagens kamptidspunkt klokken 18:00 bedre. Godt nok er det midt i aftensmaden, men det kan man planlægge sig bedre ud af end midt i sengetiden. Samtidig må man respekterer, at for dansk fodbolds skyld, skal sådan et opgør vises direkte på TV. Men som lokal fæstningsborger tager man selvfølgelig på stadion, og støtter de lokale helte i årets kamp på Monjasa Park.

Vi ses på onsdag.

-PVA-