Forside Kultur Kom til familiebogcafé med Josefine Ottesen

Kom til familiebogcafé med Josefine Ottesen

DEL

Hvad inspirerer børn til at læse – og hvad kan god børnelitteratur tilbyde børn, som øvrige medier ikke kan? Vi sætter pause på YouTube kanaler et øjeblik og stiller skarpt på børn, unge og læsning.
Torsdag d. 28. marts kan du møde børnebogsforfatter Josefine Ottesen til bogcafé på Fredericia Bibliotek.

Josefine Ottesen har skrevet børnebøger og andet litteratur siden 1983 og haft stor succes med serier som bl.a. Drageherren og Krigeren. Hun går i gang med at skrive – som hun selv udtrykker det – når hun har noget på hjerte, der er så vigtigt, at hun bliver nødt til at lave en bog for at få det ud.

Josefine Ottesens bøger ligner på mange måder de klassiske eventyr i opbygning, og hovedkarakteren er ofte en ung person, der gennem fortællingen rives ud af sine trygge rammer og på ny må finde sig selv. De unge hovedkarakterer i Ottesens romaner udvikler både mod og handlekraft, men også evnen til at kunne træffe svære valg. Ottesens fortællinger bearbejder børn og unges hverdagssituationer gennem eventyrverdner og fantasy. For som forfatteren selv siger:

”Alle børn har brug for at kunne identificere sig med karakterer, der stoler på deres egne sansninger og erfaring og kan handle ud fra det.”

I forhold til den digitale verden, som børn og unge i dag har bred adgang til, beskriver Josefine Ottesen bogen som værende det mest interaktive medie – i form af sproget. Børn har brug for sproget til at begribe verden og sætte ord på tanker og følelser. Det lærer de blandt andet gennem fortællinger, men det kræver, som Josefine Ottesen siger:

“at vi opsøger børnene aktivt og formidler litteraturen til dem i øjenhøjde. Det kan vi blandt andet gennem børnebibliotekarernes arbejde med børnene”.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.
DEL