Forside Fredericia Kom med til Lillebælts Cuba, når EventC disker op med årets VIP-fest...

Kom med til Lillebælts Cuba, når EventC disker op med årets VIP-fest til Rock Under Broen

DEL
Ulrich Nicolaisen i et øjeblik, hvor vi fangede ham med kaffe i hånden og ro. Få sekunder efter billedet her, var han i gang med at sætte mere op. Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Den store græsplane ved Den Nye Lillebæltsbro i Strib er ved at blive transformeret til Danmarks største en-dags-festival, Rock Under Broen, i år med en rund fødselsdag på programmet, da festivalen fylder 30 år. Fredericia AVISEN er taget på besøg denne torsdag for at tale og følge fredericianske EventC, der er ved at bygge det store VIP-område op. 

Rock Under Broen var udsolgt for længe siden, og det gælder også for VIP-billetterne, hvor erhvervslivet mødes for at netværke i festligt lag, samt høre den musik, som igen år er populærmusikkens store navne.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Gennem de senere år har setuppet bag VIP-arrangementet sat hele Lillebæltsområdet på landkortet, da det er ganske outstanding, og noget mange vil være en del af, når sluserne åbnes.

Men hvordan gik det til, at en virksomhed fra Fredericia, skulle stå for dette arrangement og hvordan har det været at udvikle det. Første gang EVENTC stod bag arrangementet var i 2013. Vi har aftalt at tale med manden bag, Ulrich Nicolaisen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det bliver et interview i etaper, da Ulrich Nicolaisen selv løfter med, kører truck og dirigerer slagets gang. 

Vi kan høre maskiner i baggrunden, men samtidig suset fra Lillebælt, som nærmest er en ukendt kunstner, der spiller op med dufte af havsalt. Roen står næsten som en arkitektonisk visuel effekt som skifter stemning efterhånden, som lyset dæmper sig, når vi kommer hen på aftenen år efter år. På den anden side har vi den store skov, som vokser op, som en mur mod civilisationen. Vi er på et unikt sted, som festivalen er placeret på i almindelighed og i særdeleshed VIP-teltet er placeret på. Mod vandet blomster hybenbuske med deres magentafarvede blomster, og bæltet strømmer stærkt som altid, imens trafikkens livsårer banker forbi. 

Elektrikeren får styr på det mobile værksted. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vi inviteres på en frokost med crewet, der tæller flere lokale forenings- og erhvervskendisser. Men i dag er jakkesættet udskiftet med shorts og t-shirts. Imens vi går til det aftalte sted, skulle Ulrich lige have de sidste folk med til frokosten. Ud af det blå kommer han susende i en John Deere minitraktor med solbriller og vind i håret.

Pladsen er på ingen måde klar til festival endnu, men fredag aften er alt stillet op og klar til de første toner, trommeslag og sangstemmer lørdag middag. Vi tager plads i medhjælperteltet, hvor der i dag serveres pitabrød med kylling og salat eller rugbrød med sild, karrysalat, roastbeef med ristede løg og remoulade, hønsesalat, tomater, tunmousse, rejer og andet godt. Vi når heller ikke her at tale med Ulrich, telefonen ringer, og spørgerne står i kø. Men på gåturen retur til VIP-området får vi det aftalte interview. 

Det kræver massevis af udstyr at få det hele til at gå op. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Rock Under Broen er noget ganske særligt. Selve eventet ligger mit i en travl periode for os, hvor vi lige har afholdt Sommerrock, og snart har vi Lars Lilholt med band, afvikler Rasmus Seebach-koncerter og meget mere,” siger Ulrich Nicolaisen og fortsætter:

“Ja, i forhold til Seebachs familiekoncerter, så har vi to mere i Valby og en i Aarhus, og så er der jo ikke længe til 5-6.juli, hvor vi er i gang med Lilholtkoncerten.” 

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Hvad er Rock under Broen for jer? 

“Rock Under Broen har fået en renæssance, da vi startede i 2013 var det en fest med 8.000 mennesker, og på lørdag kommer mere end 20.000 mennesker. Det er jo kæmpestort, at så mange mennesker er med. Vi er også glade for, at så mange virksomheder bakker op vores arrangement,” fortæller Ulrich Nicolaisen.

Hvordan får man billet til jeres område?

“Det kan man ikke mere. Der er udsolgt. Man skal være ude i god tid, men grundlæggende så er det virksomhederne, der deltager, og de skal købe mindst seks billetter hver. I år var der virkelig hurtigt udsolgt, og det kan jeg mærke i år. I går, da jeg spiste med familien var min telefon rødglødende, fordi mange ville med, men der er totalt udsolgt,” svarer Ulrich.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

I har fået meget ros for jeres VIP-område, hvad er det I kan? 

“Vi er virkelig stolte over den ros, vi får. Vi har udviklet koncepterne år efter år. I år har vi udvidet mod vandet, så vi kan rulle en unik oplevelse ud, når vi kan give gæsterne mulighed for at nyde vandudsigten i et cubansk miljø med cigarer, rom, chilout og fest,” siger Ulrich. 

For at springe lidt i tiden, hvordan kom I med?

“Vi havde Peter Zederkof med i EventC, han havde også et hjerte i Middelfart, og vi blev bedt om at tænke ud af boksen. Så vi lavede et koncept, som man takkede ja til. Blandt andet et koncept med de fede telte, som Mark fra Trekantens Oliefyrservice ApS står for. Og siden har vi bygget på, med undtagelse af et år, hvor vi ikke havde området.”

Svend (tv) og Ulrich (th). Svend “Maleren” er blandt de 12 frivillige, der er med til at sætte op. Lørdag er mere end 100 frivillige i gang i området. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeres koncepter er ekstrem populære – hvad er næste skridt?

“Tak. Ja, mange synes, at det er fedt, hvad vi laver. Jeg vil heller ikke udelukkede, at 2020 kunne være året, hvor EventC får ansvaret for flere af disse områder på større landsdækkende festivaler,” siger Ulrich Nicolaisen med et glimt i øjet og fortsætter:

“Flere har været forbi og set dette setup, men også vores øvrige koncepter. Vi har fået ros, hvilket vi er glade for. Men vi er også selv forbi mange ligende arrangementer i løbet af et år for at få inspiration og blive skarpere på vores setup.”

Kan du løfte sløret lidt for, hvad der sker lørdag? 

“Uhh, der sker meget. Musikken er naturligvis i centrum, men her fyrer vi en fest af, også med den skæve kant, hvor vandpiber og en barberer er blandt mulighederne. Dertil kommer, at vi i samarbejde med AUDI kører en fed sommerkonkurrence ved at vise dine egenskaber i en surfsimulator,” fortæller Ulrich inden telefonen ringer igen. Ulrich taler om borde, bænke, placering og andet godt, som husets rødvin og hvidvin, ja, der er nok at tage sig af, inden lørdag. 

Vi får taget en række billeder af Ulrich og EventCs crew, inden vi lader dem knokle løs. Vi går svedende til bilerne, det er varmt på den måde, hvor torden og regn snart finder vej til området. 

DEL