Endnu engang går turen til MesseC, som afholder Kloakmessen, der forventes 3000 gæster i løbet af de to dage som messen varer. I messen er konkurrencen DM i Kloak, et mesterskab for fagfolk, der afholdes hvert andet år.

Lad mig med det samme sige, jeg aner intet om kloakering, og min håndværksmæssige erfaring går på at køre bits helt glatte med min boremaskine.

Men, når det kommer til at afholde et arrangement har jeg noget erfaring, og der er det altid en stor fornøjelse at komme i MesseC, der er styr på tingene. Jeg har efterhånden været til så mange messer derude, at jeg ved det nemmeste altid er at starte med at finde en parkeringsplads ved Monjasa Park eller Thansen.dk Arena.

Jeg oplever altid, at personalet er synlige derude, og er der noget der skal løses som udstiller, gæst eller journalist står de altid klar og løser problemerne.

Når der kommer 3000 gæster til en messe er det selvfølgelig, fordi messen har noget at byde på, og kravene om kloakering udvides konstant, og nye teknologier kommer til. Her er alt hvad man kan forestille sig, og ligesom alle andre messer er mønsteret det samme, der er altid lidt eyecandy.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Det er svært at se på billedet, men lakken er metallic så den springer lige i øjnene og den oser af muskler. Mens jeg tager billedet hører jeg en rørlægger sige, “hvis jeg skulle køre på arbejde i sådan en, så ville jeg glæde mig hver dag”.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Der er mange ting at blive imponeret over, også selv om jeg ikke aner noget om faget, og det her er udpræget en fagmesse. Ligesom vi ser droner flyve og filme i luften, er der også kommet meget teknik, der som en fjernstyret bil, kører gennem rør og filmer.

Den for mig mest spændende ved messen er DM i Kloak, en eftertragtet konkurrence man kan kalde det en slags “skills” for voksne. Det kan lyde lidt komisk, at voksne mænd sidder side om side i hver deres sandkasse, men det giver mening når man ser billederne som vi har lånt fra MesseC

Konkurrencen bliver afholdt, hvert andet år, og i morgen findes vinderen der kan løfte trofæet.

Det er endnu en velbesøgt messe i Fredericia.