Middelfart AVISEN er rundt for at tage temperaturen i den julesmukke Algade i Middelfart. Det første stop på vejen bliver hos alwilda. Butikken dufter af lækkerier, kaffe, the, og julens hemmelige krydderi. Vi møder indehaver Marianne Hauge Albertsen, der fortæller om stort og småt, både om butikken generelt og om julens trends.

Det er torsdag formiddag. Det store juletræ er ved at blive sat op, og det summer af jul i den velpyntede julegågade, hvor der er råkoldt. Middelfart AVISEN går ind i den varme julestue hos alwilda, hvor indehaver Marianne kommer ud fra baglokalet.

At det lige skulle ende ud med, at Marianne blev selvstændig erhvervsdrivende har dog ikke altid ligget i kortene. Marianne er uddannet butiksassistent, men har blandt andet en fortid på Horsens Politigård på kontoret, ligesom hun har da lige har et lastbilkørekort. En alsidig dame. Kærligheden endte dog med at føre hende til Middelfart, hvor Marianne åbnede alwilda.

Marianne Hauge Albertsen, indehaver af alwilda. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.
Marianne holder årets juleblanding frem. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.

alwilda har 11 år på bagen. Butikken med lækkerierne åbnede i 2007 i Hessgade, men for seks år i siden, i 2012, tog Marianne skridtet videre og rykkede butikken ind i gågaden i det nuværende lokale på Algade 30. Det helt store hit hos alwilda er kaffe, the og de små lækkerier, som vi alle går og taler om til daglig.

“Jeg har blandt andet import af italienske specialiteter , og det betyder, at der er kvalitet bagved. Der er stor konkurrence indenfor branchen, så kvaliteten er vigtig for mig”, siger Marianne.

Det er hyggeligt hos alwilda, hvor der hænger en dejlig duft i luften. Den duft tiltrækker, forståeligt, også mange stamkunder.

Marianne har mange forskellige theprodukter, som er i høj kurs. Foto: Patrick Viborg Andersen, Middelfart AVISEN

“Jeg har mange stamkunder, og jeg elsker at høre folks historier. Det er rigtig hyggeligt, og man ved hvilken kaffe, de kommer ind efter, og gør den klar, når man kan se, at de er på vej herind. Jeg elsker kontakten til folk, og historierne til hverdag”, forklarer Marianne.

Snakken drejer hen mod jul, og vi spørger, hvad der er årets juletrends hos alwilda.

Det er også muligt at købe pynteting hos alwilda, seneste skud på stammen er Visse Vasses mange flotte plakater. Foto: Patrick Viborg Andersen, Middelfart AVISEN

“Vi har vores italienske gavekasser, og så har vi kaffe og the-julekalendere. Kalendergaverne suser også ud af døren”, fortæller Marianne og fortsætter:

“Vi har julens hemmelige krydderier i vores kaffe”, indskyder hun og peger, inden hun fortæller videre: “Vi sælger rigtig mange værtindegaver, og så har vi vores julegløgg, Visse Vasse-plakater, som vi har fået til i år og naturligvis har vi også de små specialiteter som pebernødder med chokoladesmag,” lyder det fra Marianne Hauge Albertsen, som vi aftaler at besøge igen i næste uge.