Fredericia AVISEN er på Jelling Festival. Vi tager med Djämes Braun backstage og beretter om tiden inden, man skal på scenen.

Jeg kender Lasse Kramhøft, det er dog ikke meget vi har set til hinanden siden Djämes Braun tog landet med storm med deres deltagelse i karrierekanonen. Lasse er nu alene om at være Djämes Braun, hans normale makker og barndomsven Kent “Kenno” Pedersen er ikke længere med i bandet.

Djämes Braun skal spille på Alfreds Scene klokken 23.15 lørdag aften, jeg har skrevet med Lasse og går backstage for at mødes med ham. Inden koncerten er der også Champions League-finale i fodbold, den følges af de frivillige på en bærbar computer backstage. Lasse er ikke kommet endnu, jeg møder en ung ny kunstner som skal gæsteoptræde med Djämes Braun. Han går lidt smånervøs rundt med sin kammerat, computeren med fodbold er blevet et samlingspunkt. Gareth Bale fra Real Madrid laver et fantastisk saksesparksmål, de Liverpool fans, der er backstage kapitulerer og anerkender et klassemål.

Djämes Braun
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Den unge kunstner jeg faldt i snak med kalder sig TOGO, det er kun hans anden optræden, og om lidt står han i et propfyldt telt foran et publikum, der er klar til fest. Han er en flot fyr og har en god udstråling og så er han høflig. Når jeg kender Lasse, kan jeg godt forstå, han har TOGO med. Lasse spotter talent bedre end nogen anden.

Så kommer Lasse, han virker lidt presset og er nervøs for stemmen. Han skal ind i sin vogn og have damp så stemmen kan få de optimale betingelser. Det er også en stor opgave at være alene på de numre de tidligere var to om.

Hvis man tror, at alle bands vælter i alkohol og stoffer, så er professionalismen i højsædet her. Lasse sidder med et håndklæde over hovedet og får dampbehandling, TOGO drikker the. Da jeg kan mærke, Lasse virker lige dele presset og fokuseret, vælger jeg at observere og nyde et lille bræk i de mange mennesker på pladsen i stedet for at forstyrre ham.

Så er det tid til stemmeopvarmning. Lasse har med rekordfart haft en finger med i de sidste mange års hits og jeg kan se hvorfor. Han er professionel og selvfølgelig dygtig.

Så er det scenetid, jeg går ud blandt folket igen. Da de går på scenen kan man høre publikum, teltet er fyldt og der er nok en ti meters rand af mennesker rundt om teltet. Der er fællessang nærmest på alle numre, det er det som Djämes Braun kan.

Jeg lister op foran Lasse i fotograven og tager et billede, mens han arbejder.

Djämes Braun
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Så kommer TOGO ind på scenen, han har en super god energi. Han danser som en sommerfugl og den charme jeg spottede backstage kommer også ud over scenekanten.

Det var hyggeligt at se en gammel ven på festivalen, hvor vi begge var på arbejde. Lige inden bandet gik på, så himlen sådan her ud, det skal I ikke snydes for.

Djämes Braun
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN