Historiske Rejser arrangerer fra d. 23.-26. september en tur til Lübeck.

Destinationerne undervejs er Sønderborg, Slot, Laboe Kieler Fjord, Lübeck, DDR-Grænsemuseum Schlutup, Eutin Slot, Pløn, Schwerin Slot, Færgesejladserne: Bøjden-Fynshav, Rostock-Gedser og Tårs Spodsbjerg, Fredericia og Middelfart.

Busrejsen til Lübeck er på tre nætter med et væld oplevelser både i Lübeck og omegn samt med forskellige ruter til og fra Lübeck. Vi får udover at se en del af Nordtyskland samtidig også set meget af det sydlige Danmark. Turen har udgangspunkt i Fredericia og Middelfart og byder masser af Historie med rejseleder Anders Bager Eriksen som garant for et højt vidensniveau. Vi hører om den sønderjyske historie på Als og ned igennem grænselandet, vi sejler hele 5 gange på turen både med færger og turbåde og derudover er der 3 slotte i Sønderborg, Schwerin og Eutin og derudover masser af vedkommende fortælling samt hyggeligt samvær.

1.dag: Fredericia – Fyn – Als og Genforening – Slesvig-Holstens landeveje og vandveje med panorama i top fra Laboe Marine-mindesmærke

Vi starter ud med opsamling i Fredericia og derefter i Middelfart, hvor på vi vælger at tage den kønne rute i det vestfynske ned forbi Assens og videre over Faldsled til Faaborg, hvor vi sejler med færgen Bøjden – Fynshav. På Als bliver der god lejlighed til at komme ind på Grænselandets komplicerede historie når vi passerer Augustenborg, hvis hertuger spillede en særlig rolle i både 1848 og igen i 1864. En historie man i Fredericia også var meget aktiv del af. Vi gør holdt i Sønderborg, hvor vi ser Sønderborg Slot og har tid til at se årets udstilling om Genforeningen. Efter at have haft tid til frokost i byen fortsætter vi forbi skanserne ved Dybbøl og forbi Egernsund og ad kystvejen, hvor vi smukt kan se over Flensborg Fjord mod grænsen ved Kruså, der kører vi igennem Flensborg og af den gamle landevej til Slesvig, hvor vi passerer slagmarkerne fra krigene i form af Sankelmark og Isted. Fra Slesvig går det forbi Gottorp Slot og Hedeby og til Eckernførde og herfra til Kieler Fjord som vi sejler over og hvor vi vil gøre holdt ved det smukke mindesmærke for de maritime ofre Laboe.

Der bliver mulighed for at komme op og se det flotte mindesmærke og dermed udsigt over hele Kielerbugten. Vi fortsætter herfra langs kysten til Lübeck, hvor vi kan se frem til 3 nætter på vores lækre og centralt beliggende hotel Radisson. Første aften er der mad med i prisen.

2.dag: Lübeck til fods – DDR Grænsemuseum – Ægte Lübeckstemning til aften

Efter morgenmaden samles vi alle og begiver os ud på en gåtur i Lübeck. Vi starter turen med at gå langs Trave og frem til Lübecks mest kendte seværdighed byporten Holsteintor, der var porten mod det dansk-dominerede Holsten og som lå hvor de vigtige handelsskibe med salt fra Lüneburg kom ind.

Vi går langs vandet og mod Domkirken, der er blandt de 5 kirker med de 7 spir, men alligevel er placeret lidt perifært i byen, da bisperne allerede i den tidlige middelalder fik forlagt deres residens til Eutin og dermed var deres magt i byen begrænset. Vi går herfra til byens magtcenter Markt med det rådhus der var i stand til at give den Lybske Ret – til byer over hele det nordlige Europa og hvis betydning ikke kan undervurderes fra 1161 og frem til tiden omkring Reformationen. Det er sigende at Marienkirche ved siden af Rådhuset, var de handelsfolkets kirke og at den forekommer rigere og mægtigere end domkirken. Kirken er måske mest kendt for dødedans-motiverne der opsummerende kaldes Døden fra Lübeck. Ved det historiske rådhus finder vi endvidere også det berømte Marcipan-hus Niederegger samt i Mengstrasse Buddenbrookhaus, som brødrene Heinrich og Thomas Mann udødeliggjorde med deres roman med familienavnet Buddenbrooks. På vores præsenteres vi også for udstillingen om Willy Brandt – Lübecks politisk vigtigste bysbarn samt Günter Grass, der som mange andre fra Danzig/Gdansk kom til en by der mindede meget om deres oprindelige hjem efter Anden Verdenskrig. Vi ser Helligåndshospitalet, Burgtor og træder naturligvis ind på den oprindelige borg i Lübeck, der byder på en fremragende udsigt ud over havnearealet og måske finder man det oplagt at gå på det meget anerkendelsesværdige Europæiske Hansa-museum.

Herefter er der fritid på egen hånd til at spise frokost.

For de interesserede er der om eftermiddagen en tur der går til grænseovergangen Lübeck-Schlutup der under den Kolde Krig var grænse til DDR med massiv overvågning. På Schlutup får vi en rundvisning og fortælling om den indre-tyske grænse og hvilken overvågning der var hos grænsevagterne i DDR.

Når vi er færdige kører vi til Priwall på den østtyske side, hvor vi kan se til Travemünde på den anden side og se færgerne der sejler ud mod Østersøen og hele det skandinaviske og baltiske område.

Om aftenen er der mulighed for at deltage i fællesspisning med ægte Lübeck-stemning på Schiffergesellschaft.

3.dag: Holstensk Schweiz og sejltur på søerne ved Pløn

Vi starter dagen med at køre op til Timmendorfer Strand og videre til den charmerende residensby Eutin, hvor bisperne af Lübeck de residerede med et prægtigt slot ud mod de smukke søer fra den tidlige middelalder. Slægten der sad i Eutin skulle siden komme til at spille en stor rolle i den europæiske magthistorie og blandt blive svensk kongeslægt. Eutin tiltrak en stribe af store tyske skønånder hvilket gav dem navnet Nordens Weimar. Vi gør holdt i byen og der bliver tid til at gå en tur i den smukke engelske park.

Derefter fortsætter vi via Malente til Pløn, hvis imponerende slot var en vigtig sidegren til hertugerne af Augustenborg og som danske Christian VIII blandt andet holdt meget af at komme på, hvilket også var tilfældet for Kejser Wilhelm hvis hustru Auguste Viktoria var af slægten Augustenborg. Pløn ligger fantastisk omgivet af søer og vi tager på sejlturen rundt om slottet og byen der kaldes de 5 søer. Efter sejlturen kører vi af andre vej retur til Lübeck, hvor resten af dagen kan nydes på egen hånd.

4.dag: Slottet i Schwerin

Efter morgenmad forlader vi Lübeck og kører igennem Lauenburgs sølandskab og til Schwerin. Residenshovedstaden i Mecklenburg. Vi får en rundtur på slottet, der ligger fantastisk placeret og er ypperlig indenfor genren Romantisk Historisme – slottet markerer mere end 1000 års bygningshistorie og kaldes ofte Nordens Neuschwanstein grundet dets eventyrlige udseende.

Efter rundturen fortsætter vi videre til Rostock, hvor der venter os en sejltur til Gedser og frokost ombord. Vi har god tid til turen henover Falster og Lolland, hvor det bliver et smut ind omkring Maribo. Inden vi sejler fra Tårs til Spodsbjerg herefter venter der os en flot tur over Siø, Tåsinge og til Svendborg, hvorefter vi igen finder mod Middelfart af andre og kønnere fynske veje end motorvejen.


Rejsens pris er: 4995 ,- DKR (Tillæg for enkeltværelse 950 DKR)

 • Masser af oplevelser alle 4 dage.
 • Historisk uddannet rejseleder med masser at fortælle om området og fornemmelse for områdets særlige betydning for Danmarks Historie.
 • Sejladsen Bøjden-Fynshav
 • Morgen og frokost inklusiv på første dag i bussen.
 • Besøg på Sønderborg Slot (eksklusiv)
 • Sejlads over Kieler Fjord til Laboe
 • Panoramaudsigt fra Laboe (eksklusiv)
 • Ophold på det skønne og smukt beliggende Radisson SAS Hotel i Lübeck med kvartpension
 • Aftensmad første aften på Radisson SAS Hotel (inklusiv)
 • Byrundtur i Lübeck (inklusiv)
 • DDR-Grænsemuseet i Schlutup (eksklusiv)
 • Aftensmad anden aften på Schiffergesellschaft (eksklusiv)
 • Tur rundt om slottet og slotsparken i Eutin
 • Tur igennem det Holstenske Schweiz
 • Sejltur på søerne rundt om Pløn (eksklusiv)
 • Rundtur på slottet i Schwerin (eksklusiv)
 • Sejltur Rostock – Gedser med frokost (inklusiv)
 • Sejltur Tårs – Spodsbjerg (inklusiv)
 • Panorama kørsel fra Langeland til Middelfart
 • Firestjernet**** bus med alt hvad dertil hører: Professionel chauffør og kørsel planlagt efter køre-, og hviletidsbestemmelserne
 • Historiske Rejser er medlem af Rejsegarantifonden (medlemsnummer 2592)

Der samles op på stationen i Fredericia og Middelfart: 

Fredericia Station, Jernbanegade klokken 7.15

Middelfart Station klokken 7.30

Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris. Vi opfordrer til at man tegner en forsikring og undersøger med sit selskab om man allerede har de i sine øvrige forsikringer. 

Al tilmelding og betaling foregår via Historiske Rejser mail@historiskerejser.dk  – telefon: 20 93 17 14 

En tilmelding er registreret ved indbetalt depositum på 1000 DKR ved faktura der sendes på mail (eller alternativt post). 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer