Museumsgården Kringsminde åbner op til forårsfest lørdag den 16. april og byder blandt andet på uld, urter og bedstemorfirkanter.

Vær med når fårene klippes og ulden bliver forarbejdet. Hammen fra det første får skal filtes med sæbevand og her kan alle være med. Igennem hele vinteren har en af gårdens frivillige Tage Rasmussen forarbejdet karteulden fra sidste års klip. Nu skal den farves rød, så den er klar til at blive lavet til julenisser til julearrangementet i november.

Farverige bedstemorfirkanter
I østfløjen kan du blive inspireret af de farverige bedstemorfirkanter, som frivillige sidder og hækler. Firkanterne kan bruges til slumretæppe, sutsko, barnevognstæppe, sjal og meget mere. Du er velkommen til at sætte dig ned og lære at hækle bedstemorfirkanterne, som findes i mange farver og former.

I teltet bag østfløjen kan du smage på forårets urtesuppe. Her står Marie Bastholm fra Marias Køkken og Kursusværksted og arbejder med ramsløg og urter fra haven. Lis Knudsen, økolog fra Skarregaard, viser, hvad man kan lave af forårsblomster fra enten naturen eller haven.
Igen i år kan du møde Frøsamlerne, der har taget gamle sorter af både blomster og grøntsager med. Kig forbi og få en god snak om de gamle frøsorter. Fredericia Biavlerforeningen er også til stede i teltet med salg af deres produkter.

Forårsklar
Gårdens gamle traktor og redskaber er gjort forårsklar, så Kringsmindes Landbrugslaug kan komme i marken bag gården og få de sidste afgrøder i jorden – så som kartofler, roer og det sidste korn. Her kan du også prøve at slå med le. De gamle legeredskaber er fundet frem til børnene i haven. Her kan du prøve at slå et reb til et sjippetjov.

Trænger du til en forfriskning kan du købe kaffe og hjemmebagt brød i folkestuen.

Læs mere på Museerne i Fredericias hjemmeside: www.fredericiahistorie.dk