Der er udstilling, borgerinddragelse, og byudviklling med legoklodser på programmet, når Kolding i hele uge 22 holder Design Camp Kolding 2016.

Design er et grundlæggende begreb i Kolding Kommunes vision ” Vi designer Livet”, og i hele uge 22 sætter vi spot på design med en række aktiviteter, som du kan være med til.

Med Design Camp Kolding 2016 varmer vi samtidig op til Design Week Kolding, som skal holdes for første gang i 2017. Under Design Week Kolding vil der være massivt fokus på lokalt, nationalt og internationalt design bl.a. i form af oplevelser, udstillinger og workshops, men ligeledes på selve designprocessen og design som arbejdsmetode.

Byg fremtidens Kolding i Lego

I samarbejde med Design Week Kolding og LEGO® Build the Change har Trapholt fyldt hele deres rotunde med LEGO klodser, og alle Trapholts gæster bliver inviteret til at bygge fremtidens Kolding.

Trapholt slår fra den 28. maj til den 6. juni dørene op for et sjovt og anderledes designevent, hvor alle gæster får en unik chance for at blive byarkitekt for en dag.

Brug din kreativitet og fantasi og lad LEGO klodser være din stemme til, hvordan fremtidens Kolding skal se ud. Her er rig mulighed for at arbejde med sin kreativitet, tænke ud af boksen og skabe nye, sjove og anderledes byrum med LEGO klodser

Alle dage vil der være LEGO medarbejdere/designere, der både vil inspirere og give byggetips og tricks. Alle de flotte modeller bliver herefter udstillet på Trapholt ugen ud.

Læs mere på www.trapholt.dk

Ta’ plads på Akseltorv

I uge 22 forvandler vi Akseltorv til et mødested, hvor du kan tage et hvil, nyde solen (forhåbentlig) og måske dele dine tanker og ideer om udvalgte emner med os.

Vi bygger et anderledes bymiljø, som står på Akseltorv hele ugen. Her vil du kunne møde os fra kommunen og give os din mening og dele dine ideer inden for forskellige emner. Hvordan bliver vi for eksempel alle bedre til at gen bruge, og hvordan kan vi forebygge ensomhed hos ældre.

Hver dag har vi et nyt tema, hvor du har mulighed for at komme og fortælle, hvad du har på hjertet.

Kom og slæng dig på pladsen, deltag i de spændende borgerdialoger og vær med til at designe livet sammen med dygtige medarbejdere fra Kolding Kommune.

Vi designer livet – was für ein ding

Fra den 30. maj til den 16. juni kan du på Kolding Bibliotek se 30 gode eksempler på, hvordan vi i Kolding Kommune har arbejdet med designdreven innovation fra 2013-2015

Kom og få indsigt i visionen ”Vi designer livet”, og se innovative løsninger opstået igennem samskabende designprocesser. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Kom til åbning af udstillingen den 30. maj klokken 14.30.

Designwalk Kolding

Kolding har mange fyrtårne inden for design. Visit Kolding har udviklet en guidet tur, som viser
Kolding frem med fokus på design.

Turistfører Poul Erik Jespersen fortæller om Kolding som designby – fra de små skæve projekter til det nye Universitet og Koldinghus. Turen udbydes offentligt i samarbejde med
Design Week Kolding.

Du kan tage på Designwalk 1. juni kl. 18:30 eller den 2. juni kl. 14. Billetter til 30 kr. købes hos Visit Kolding.

form:By Camp 2016

Kan du skabe nye former for byudvikling og nye måder at bruge bymiljøer på? Så tag med til form:By Camp, som finder sted på Godset den 2. juni. Her vil være temarettede workshops faciliteret af Designskolen Kolding, samt oplæg af LEGO® og Bureau Detours.

Der er gratis tilmelding og bespisning. Tilmeldingfrist til form:By Camp 2016 er tirsdag 31. maj på dwk17@kolding.dk.

Form:By Camp 2016 Camp’en er tænkt som en optakt til en stor åbent designkonkurrence, hvor deltagerne skal skabe en midlertidige installationer til Kolding midtby. Installationerne skal stå forskellige steder i Kolding og præsenteres i forbindelse med Design Week Kolding 2017.

Det er muligt at deltage på form:By Camp 2016 uden efterfølgende at sende et projekt ind til designkonkurrencen.

Læs mere om designkonkurrencen på www.koling.dk/dwk