Enkelte spillere stak ud for FHK, da holdet tog en flot skalp mod Ribe-Esbjerg, som de besejrede 31-32 efter et drama uden lige, men i det store hele var det kollektivet, der bar FHK igennem opgøret.

FHK gik uimponeret til værks. Ribe-Esbjerg har meget store ambitioner og vil være en magtfaktor i dansk håndbold, og har et spillerbudget, der er i den bedre halvdel af ligaen, men det har ikke været til at se hidtil i den her sæson, hvor blot er noteret for tre point efter otte opgør.

Den helt store stjerne Jonas Larholm performede mod FHK på det niveau, der forventes, og til tider kunne man også se, hvad Nicolai Nygaard kan, men ellers var der langt mellem snapsene. Bundrutinerede Runar Karason, der har en gloværdig karriere bag sig med mange kampe på det islandske landshold og mange år i Bundesligaen, spillede som nat og dag.

Heller ikke Ribe-Esbjergs fløjspillere var stabile. Lasse Uth, der ellers regnes for en af ligaens bedste fløjspillere, og skal afløse Anders Eggert i Skjern til næste sæson, ramte dagen mod FHK. En veloplagt Emil Tellerup pillede ham gang på gang, og på den modsatte fløj svingede Mathias Jørgensen også og kunne notere sig for tre mål på seks forsøg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Fredericianerne havde svært ved at løse Ribe-Esbjergs forsvar med fremskudte Uth, og i den fase af spillet fungerede særligt Anders Kragh Martinusen ikke særlig godt på dagen, men til gengæld var der andre der trådte i karakter. Især Jakob Mikkelsen var varm, når han blev spillet op, og løbende fik Nicolaj Nørager også bolden i kassen, og mindst ligeså vigtigt fik Mishels Liaba braget et par projektiler i kassen i sin comebackkamp.

Skiftevis blev der budt ind for FHK angrebsmæssigt, og i den anden ende af banen stod forsvaret nok en gang solidt, selvom 31 indkasserede mål snyder. Det skete særligt i en hektisk slutfase, hvor Ribe-Esbjerg slap tøjlerne og løb på alt. Forinden havde Emil Tellerup storspillet, og foran sig slog Jesper Lindgren, Rasmus Boysen og Mathias Hedegaard rytmen ud af Ribe-Esbjergs angrebsfejl, hvilket blandt andet gav Kasper Young gode arbejdsbetingelser i kontrafasen. Netop Young viste også forsvarsspil af høj klasse, da det hele skulle afgøres, da han brød en aflevering og løb ned og scorede på kontra til 30-32, hvilket endte med at sikre FHK en sejr på 31-32.

Undervejs i opgøret var FHK foran med 20-26, men sækken blev ikke snørret. Hvad der lignede en sikker sejr kom i meget stor fare, og i sådan en fase mangler FHK kløgt til at slå bolden i jorden i stedet for at forhaste sig. Før i tiden havde FHK sådan en type i eksempelvis Simon Krogh, men nutidens FHK hold er bygget op omkring fart fremad banen, og det er også fint. Selvom der er fart over spillet, så skal man dog huske at bevare koldblodigheden, når det spidser til, og der har FHK haft en tendens til, at det godt kan glippe. Mandag lykkedes det at afværge situationen, og det kan vise sig at være vigtige lærepenge i den forbindelse.

http://adp-as.dk

Se her Sportsredaktørens karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (10): Stod fremragende i de første 40 minutter, men i den sidste del af kampen fik han ikke fat i det store. Blev skudt lidt i sænk, Endte med en redningsprocent på 35 % efter 11 redninger. Viste anførergenet frem, da han konstant kom med positive tilråb til holdkammeraterne.

Jimmi Andersen (UB): Kom ind i en periode, hvor angrebene haglede mod FHK’s mål som følge af boldtab. Svært at bedømme Jimmi ud fra det.

Martin Bisgaard (4): Efter at have spillet en hovedrolle mod Aalborg var Bisgaard mere anonym mod Ribe-Esbjerg. Lavede to mål på tre forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Nicolaj Nørager (7): Starten af kampen var ikke god for Nørager, men som kampen skred frem spillede han sig op. Lavede seks mål på otte forsøg.

Mishels Liaba (7): Kom ind iskold fra bænken og bragede bolden i mål flere gange. Det var noget af en gamechanger, der blev hevet frem, og den hammer, som Liaba besidder, kommer holdet til at få stor gavn af når han kan holde til at spille mere end 15 minutter.

Rune Andersen (4): Kom ind i første halvleg og bankede et enkelt skud i mål.

Jesper Lindgren (7): Svenskeren har løftet sig med tilgangen af Boysen. God kamp af Lindgren i midterforsvaret.

Rasmus Boysen (7): Igen en god indsats af Boysen. Var ved at blive dyr, da han fik en udvisning med et par minutter igen.

Kristian Stoklund (4): Ikke så markant angrebsmæssigt, hvor FHK til tider havde det svært de 32 mål til trods. Lavede Seks mål på 12 forsøg, hvoraf de tre var på straffekast.

Anders Kragh Martinusen (02): Nul mål på seks forsøg er ikke godt nok af Martinusen, der blev hentet til FHK som en stor profil. Læg dertil, at han lavede tre tekniske fejl. I enkelte overtalssituationer viste han godt overblik, men det var eneste lyspunkt ved ham.

Jakob Mikkelsen (10 – Man of the Match): Stor kamp af Mikkelsen, der virkelig er stemplet ind på det seneste. Otte mål på 11 forsøg af den blonde højre back, der til tider gjorde hvad der passede ham angrebsmæssigt. Er det niveauet hver gang, så skal FHK forlænge med ham.

Kasper Young (10): Flot kamp af højrefløjen. Var sikker på chancerne, og dækkede godt op, hvilket også afgjorde kampen, da han brød en aflevering og scorede på kontra ved stillingen 30-31. Lavede fem mål.

Jakob Frederiksen (UB): Spillede ikke nok.

Rasmus Meyer (4): Dækkede fint op i den tid han fik på banen.

Mathias Hedegaard (7): Efter tilgangen af Boysen er Hedegaard blevet en fast del af startformationen, og den opgave er han vokset med. Scorede på det han skulle, og dækkede godt op.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer