FHK ramte slet ikke niveau i tirsdagens opgør mod TTH Holstebro, der blev tabt med 28-38, og dermed blev forskellen på en Ligaoprykker og en DM-kandidat udstillet.

Efter ikke at have vundet siden d. 1. november mod Århus, så skulle FHK forsøge at rette op på det mod TTH Holstebro. Siden er det blevet til nederlag mod Skanderborg, SønderjyskE og GOG, mens det blev til uafgjort mod Lemvig-Thyborøn på udebane.

Flere af opgørerne har været en målfest. Senest mod GOG, hvor det blev til et nederlag på 39-36, og fokus har for FHK været på den forsvarsmæssige del til dagens opgør, der ikke var et nemt et af slagsene.

Magnus Bramming fra TTH Holstebro er EM-aktuel, men han stjal ikke billedet i dag. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

TTH Holstebro indtog andenpladsen i tabellen, og regnes for et hold, der kan gå i DM-finalen og på holdet er der flere profiler, der er blandt landets bedste håndboldspillere. Det drejer sig blandt andet om Magnus Bramming, der forventes at få slutrundedebut for Danmark til januar, og som inden opgøret var ligaens tredjemest scorende spiller med 76 mål. En anden spiller, der skulle holdes øje med var Allan Damgaard, der er kreatøren i TTH-angrebet, og som i sæsonen hidtil havde leveret 42 assists.

Det var dog ikke Damgaard, der kreererede spillet fra start. Det var den talentfulde Johan Meklenborg, der orkestrerede gæsternes angrebsspil, og var skarp til at finde blandt andet stregspilleren Christoffer Cichosz i kampens indledning, hvor han scorede tre mål.

FHK havde det svært i forsvaret. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Angrebsmæssigt ramte FHK ikke det niveau, som det var tilfældet senest mod GOG. Kristian Stoklund spillede usikkert, og det gjorde, at spillet ikke blev sat op med samme sikkerhed og præcision som man er blevet vant til. Det gav TTH Holstebro en føring på 5-8 12 minutter inde i opgøret.

I målet fik Emil Tellerup ikke fat i det store, og efter 19 minutter ved stillingen 8-12 blev der taget en konsekvens af det. Tellerup blev skiftet ud efter, at han havde haft to redninger på 14 forsøg og ind kom Jimmi Andersen. FHK’s nummer 29 fik straks fat, og var en stor årsag til, at FHK fik reduceret til 10-12 efter 23 minuttr.

Det fik TTH-træner Patrick Westerholm til at forlange timeout, og det fik straks effekt. TTH havde i en periode spillet forkrampet angrebsspil, der blev brudt af blandt andet Jesper Lindgren, der havde sat sig for at spille hårdere end i de foregående kampe, da han allerede efter ti minutter noterede sig for sin anden udvisning.

Houmark tænker over tingene. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Efter timeouten var det et forvandlet TTH-mandskab anført af Simon Gade i målet og Nikolaj Enderleit i angrebet, der kom foran 11-17 før der i første halvlegs slutminutter blev scoret et mål i begge ender, hvilket gav en pausestilling på 12-18.

Fra anden halvlegs start gjorde Christoffer Cichosz igen hvad der passede ham. FHK’s forsvar kunne ikke håndtere stregspilleren, der scorede tre mål hurtigt og var med til at bringe TTH Holstebro foran 15-23.

For FHK var Rune Schrøder ene mand om at byde sig til angrebsmæssigt, og i målet fik Jimmi Andersen ikke fat i det store, da forsvaret ikke kunne håndtere TTH’s fysik og hurtige spil. Det gjorde, at stillingen efter 36 minutter var 16-24, og det fik Jesper Houmark til at forlange timeout, men forgæves.

Stoklund spillede sig op i anden halvleg. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

FHK’s status som oprykker blev i dag tydelig, da niveauet var bundløst, men som set i andre kampe har FHK en frihed og evne til at ramme dagen, hvor de kan slå alle hold.

I dag var ikke dagen, hvor holdet kunne slå alle. Med 19 minutter igen var TTH Holstebro i front med 17-27, og føringen nåede op på 18-30 med et kvarters tid igen, men så tog fanden ved Kristian Stoklund. Stoklund havde ikke haft held med sine angrebsmæssige aktioner tidligere i kampen, men med et par scoringer i træk fik han tanket lidt selvtillid.

Det blev for meget for TTH-træner Patrick Westerholm, der forlangte timeout med 12 minutter igen, da stillingen var 22-33. Det fik TTH til at stramme grebet, samtidig med FHK skød skidt angrebsmæssigt, og det gjorde, at gæsterne med ti minutter af opgøret kom i front med 22-35.

TTH var mere flyvende end FHK på dagen. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

FHK smed tøjlerne i slutningen af kampen, og i takt med TTH prøvede en bagkæde af med Peter Balling som playmaker og Nikolaj Enderleit som højre back blev det til flere boldtab for Holstebro-mandskabet, der ikke kunne finde en rytme med to venstrehåndede i bagkæden.

Det gjorde, at Kasper Young med fem minutter igen gjorde det til 26-35, men det var ren kosmetik. Efter en kollektiv offday endte FHK med at tabe 28-38.

Næste gang FHK skal i aktion er på søndag, hvor modstandere er Mors-Thy i thansen ARENA.

Se her flere billeder:

https://andresens-vvs.dk

Leave a Reply