I går fejrede hundredvis af børn og deres familier Grundlovsdag i Legeparken. Som en del af festlighederne overrakte filialdirektør for Fynske Bank i Kolding Morten Skov en check på en kvart mio. kr. til kulturudvalgsformand Jesper Elkjær, og dermed er Legeparken sikret en ny spektakulær attraktion næste år, når Koldinghus – og dermed også Kolding by – fylder 750 år.

’Vi vil gerne donere midler til projekter, som mange kan få glæde af og derfor er jeg glad for, at Fonden for Fynske Bank kan bidrage til at legebørn i alle aldre får en ny attraktion i den velbesøgte Legepark i Kolding. Samtidig er jeg også glad for, at fonden på den måde er med til at fejre Koldinghus og byens jubilæum’, fortæller Morten Skov.

Midt i søen på øen

Legeborgen kommer til at ligge på den lille ø midt i Legeparkens sø og placeringen bliver dermed identisk med Koldinghus´ placering ved Slotssøen. Legeborgen er designet af den prisvindende tegnestue MONSTRUM og mini-Koldinghus bliver fyldt med gemmesteder og overraskelser. For børn med hang til lidt mere action kommer der en rutsjebane fra tårnet.

’Koldinghus i legeversion vil blive et nyt fyrtårn i Legeparken og vil dermed bidrage til den fortsatte udvikling af Legeparken. Vi er meget glade for donationen, og glæder os til at indvie legeborgen i jubilæumsåret for slottet”, siger Jesper Elkjær.

Forventningen er, at den nye legeborg står klar til sæsonåbning af Legeparken næste år i april.

Filialdirektør for Fynske Bank i Kolding Morten Skov (th) overrakte en check på en kvart mio. kr. til kulturudvalgsformand Jesper Elkjær, da der var Børnenes Grundlovsdag i Legeparken i går. (Foto: Kolding Kommune )