Kolding Kommune vandt den nyindstiftede pris for socialøkonomi, der for første gang blev overrakt på Folkemødet på Bornholm.

Overrækkelsen blev foretaget af de to TV Glad værter Jan og Daniel, fordi ”Kolding har haft mod til at erkende sine begynderfejl i sin strategi version 1 og besluttet en version 2.0. Inspireret gennem en stærk ledelsesopbakning og aktiv indsats for at invitere socialøkonomiske virksomheder til at arbejde sammen med kommunen.”

Prisen er stiftet af Glad Fonden sammen med Specialisterne, Grennessminde Bornholm og Telehandel. Social og sundhedsudvalgsformand Lis Ravn Ebbesen, der var på privat ferie på Bornholm, modtog prisen.

“Normalt er man jo ikke meget for at få afbrudt sin ferie, men jeg blev meget glad, da Mikkel Holmbäck, Direktør i Glad Fonden, ringede. Jeg tog det da også som et personligt skulderklap”. Vi tror på, at dem vi normalt siger ingenting kan – de kan så meget andet. Derfor var jeg også optaget af, det var Jan og Daniel der overrakte prisen. De er jo rigtig gode rollemodeller for det synspunkt”, siger Lis Ravn Ebbesen.

Når året omme er der otte socialøkonomiske virksomheder i Kolding Kommune, og yderligere fem er sammen kommunen og Business Kolding ved at undersøge grundlaget.

Koldings socialøkonomiske indsats bygger på tre fokusområder:
”Vi er dels optaget af, det både handler om social og økonomi, dels har vi Staldgården, hvor virksomhederne kan være, samt at vi via socialudvalgets budget har fundet økonomiske resurser, fordi vi mener det alvorligt. Vi har vi nu fem socialøkonomiske virksomheder: Slotsøbadet, vores lokale version af Bybier, to cafeer og Boras specialisterne. Min vision er, at de understøtter hinanden, så honning kan bruges i de wellness produkter Dronning Dortheas badstue sælger. At Glad Design kommer til Kolding og ansætter de udviklingshæmmede, der i år som første hold fik deres eksamensbevis fra Kunstskolen”, forklarer Lis Ravn Ebbesen.