Tirsdag den 19. april afholdes Kulturudvalgets årlige fest for kommunens mangfoldige kulturliv. Ved Kulturevent 2016 skal tre helt nye priser uddeles for første gang; Årets kulturprisÅrets kulturelle highfive og Æresprisen Grubleren.

– Du kan være med til at nominere den eller de personer, som du mener bør modtage de nye priser. Det gør du ved at klikke dig ind på www.kolding.dk/kultur og nominere din kandidat senest d. 7. marts, oplyser Kolding Kommune.

De nye kulturpriser
Kulturudvalgets tre nye priser anerkender og hylder kulturlivet i Kolding Kommune og de personer, grupper, foreninger eller organisationer, der i lø-bet af 2015 har ydet en unik indsats på det kulturelle område. Priserne er følgende:

Årets kulturpris gives som en pris, der fremmer den mangesidige kultur i Kolding Kommune. Prisen er en anerkendelse af tiltag og projekter, som henvender sig til en bred målgruppe og som i årets løb har givet borgerne en særlig kulturel oplevelse. Vinderen modtager en pengepris på 10.000 kr.

Årets kulturelles highfive er en pris, som sætter fokus på nytænkning og udvikling. Prisen gives til projekter og ideer som kan være med til at inspirere og udvikle kulturlivet i Kolding Kommune. Vinderen modtager 10.000 kr. som skal være med til at videreudvikle eller igangsætte nye kulturinitiativer.

Æresprisen Grubleren er en publikumspris, hvor vinderen findes efter en afstemning som finder sted på selve kultureventen. Prisen gives til en kulturel ildsjæl, der har bidraget med et ekstraordinært tiltag inden for det kulturelle felt. Prisen gives sammen en bronzestatuette skabt af den lokale kunstner Erik Valter.

Send kommunen dit bud på hvem, du mener, skal hædres med en af ovenstående priser ved dette års kulturevent tirsdag d. 19. april på Mungo Park Kolding.

På www.kolding.dk/kultur kan du desuden læse mere om priserne og Kulturevent 2016.