Med overrækkelse af blomster og flotte diplomer lavet af kunstnere fra Kunstskolen Nordhøj, samt en guldregn af konfetti, blev aftenens vindere af de tre Kulturpriser afsløret til jubel og klapsalver fra salens gæster.

Kulturevent 2017 som blev afholdt tirsdag d. 25. april på Godset, er Kultur-udvalgets årlige fejring af kulturlivet i Kolding. Mange kulturinteresserede borgere mødte op til eftermiddagens kulturmesse, hvor Koldings kulturelle fyrtårne og foreninger var bredt repræsenteret og havde gjort en masse ud af deres stande. Der blev netværket i stor stil på kryds og på tværs.

Rigtig mange havde fundet vejen til Godset, i alt 165 personer, som også må nævnes er rekorden i Kultureventens historie.

”Kulturen sætter Kolding på landkortet, kulturen er det tema der oftest får Kolding Kommune nævnt i medierne. ” – Sagde næstformand for Kulturud-valget Merete Due Paarup i velkomsttalen sammen med Formand Jesper Elk-jær.

Koldings kulturliv blev i den grad fejret ved aftenens awardshow, hvor vin-derne af Årets Kulturpris, Årets Kulturelle Highfive samt Æresprisen Gruble-ren også blev fundet og kåret.


· Vinder af Årets kulturpris: Karsten Bech ”Karsten har ydet en enorm og målrettet indsats gennem de senere år for musik- og især jazz-miljøet i Kolding. Med nyskabende ideer og en utrættelig iver har han været med til at brande hele trekantområdet som en jazz-aktør, man ser efter i resten af Danmark. Fra Jazz 6000 til Jazz i Trekanten og senest med etableringen af Jazztown Kolding.”

· Vinder af Årets kulturelle highfive: Metal Café ”De kommer fra Odense og de kommer fra Esbjerg – og fra Kolding selvfølgelig. Til metalcafe på Godset – uden at vide på forhånd hvem der skal spille. Der er fyldt hver gang, når ”metal-folket” samles til høj musik, smadre-bingo og headbanging konkurrence. Et unikt initiativ for en målgruppe, der rækker langt ud over Kolding bygrænse, etableret af en dedikeret gruppe folk fra foreningen Rock’n’House”.

· Vinder af Æresprisen Grubleren: Hanna Andresen ”Hanna har – med kulturelle og sociale tiltag – løftet unge i Sydvest Kvarteret gennem sin ansættelse i Gademix. Et enormt engagement, der gør, at de unge kommer tilbage og bidrager til gode oplevelser med de næste generationer – både når der males graffiti og laves cirkus”.

– Tak til alle der kom og var med til at gøre Kulturevent 2017 til en succesfuld aften, og stort tillykke til alle nominerede og vinderne af Kulturpriserne, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.