Kolding Kommune blev fredag den 14. august 2015 valgt som årets aftenskolekommune 2015 til en prisfest i Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus.
Prisen gives til en kommune, der har gjort en ekstra indsats for den folkeoplysende voksenundervisning, og nomineringen er begrundet således:
Kolding Kommune tilbyder aftenskolerne optimale rammer for folkeoplysningen.
På Kolding Uddannelsescenter har de store aftenskoler gratis administrationslokaler med alt nødvendigt udstyr i form af moderne kontormøbler, it, fotokopiering, personalerum, mødelokaler og arkiv.

Desuden har alle aftenskoler gratis adgang til alle undervisnings- og konferencefaciliteter på KUC og bemanding med pedeller. Kommunen har et velfungerende Folkeoplysningsudvalg og giver tilskud til nedsat deltagerbetaling.

Kolding Kommune har en kompetent forvaltning med effektiv administration i forhold til aftenskolerne, så det er nemt at aflægge regnskab og formidle data til kommunen.
Vi er rigtig glade og stolte over, at Kolding Kommune blev valgt som Årets Aftenskolekommune 2015, udtaler formand for Fritids- og Idrætsudvalget, Tanya Buchreitz Jensen, der på vegne af Kolding Kommune modtog prisen.
Der uddeles priser inden for 10 kategorier og det var anden gang Kolding Kommune var nomineret i kategorien som Årets aftenskolekommune.

Tanken om Aftenskolernes Pris
Aftenskolernes Pris afholdes for andet år i 2015 og er en fejring af de aftenskoler og kommuner, der gør den folkeoplysende voksenundervisning i Danmark til noget helt særligt!

Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning.

Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan.
Håbet er, at Aftenskolernes Pris kan være med til at sætte fokus på og udbrede kendskabet til, hvad aftenskolen også er – nemlig nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og -debatten; den er trådt ind i det 21. århundrede med mod på og evner til at favne alle befolkningsgrupper og alle sider af menneskelivet.
Kandidaterne til prisen skal findes blandt landets aftenskoler og kommuner.