Når den kommende sæson af ’Rigtige Mænd’ ruller over skærmen på DR1, bliver det også noget, man kan mærke i Kolding Kommune.

Sammen med Kolding Firma Idræt og Seest Boldklub er kommunen en del af et landsdækkende træningsprojekt, der kulminerer med Rigtige Mænd Løbet den 24. maj.

Allerede fra 1. marts inviteres alle rigtige mænd til at deltage i det online træningsfællesskab, ’Rigtige Mænd Sjakket,’ som forberedelse til det sjove og udfordrende løb. På Sjakket finder man god værkstedshumor og kammeratlige drillerier og man kan prøve de samme udfordringer, som de ’Rigtige Mænd’ i programserien skal gennemgå.

Det er første gang, at der i Danmark bliver arrangeret et mandeløb på samme dag og tidspunkt i hele landet, og det er en begivenhed, som Kolding Kommune gerne vil være en del af.

Projektet åbner nemlig for mange muligheder til at sætte fokus på sundheden hos de mandlige borgere.

”Vi deltager, fordi det kan hjælpe mange mænd til at komme i gang med en sundere livsstil. Jeg ved fra mig selv, at det er nemmere at motivere sig, når man gør det sammen med kammeraterne,” siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune, der tror på, at mange mænd trækker i sportstøjet som følge af projektet.

”Jeg er sikker på, at en målsætning som Rigtige Mænd Løbet og et træningsfællesskab som Sjakket kan hjælpe mange mænd til at tage et skridt mod en sundere hverdag,” uddyber han.

Tv-serien ’Rigtige Mænd’ blev sendt første gang i 2015, hvor danskerne lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af rigtig mandehumor.

 

Fakta om Rigtige Mænd Sjakket

  • Tv-programmerne om Rigtige Mænd bliver fra april 2017 vist på DR1 med fem nye håndværkere.
  • Fra den 1. marts 2017 kan alle mænd i hold af fem blive en del af et nyt og gratis digitalt træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket på www.rigtigemænd.dk. Her træner mændene på lige fod med de rigtige mænd på tv, de bliver testet, får træningstips og udfordringer, og de kan konkurrere mod de andre mænd i træningsfællesskabet. Deltagerne kan finde holdkammerater på hjemmesiden, hvis de ikke har fulde hold på plads.
  • Den 24. maj 2017 afholdes det landsdækkende Rigtige Mænd Løb. Målet er, at løbet afholdes i alle landets kommuner i samarbejde med kommuner og lokale idrætsforeninger.
  • Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket, og der bliver sat nye mål og udfordringer frem mod næste år og næste Rigtige Mænd Løb i 2018.
  • Nordea-fonden støtter projekt Rigtige Mænd med samlet set 22,7 mio. i 2017 og 2018.
  • Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.

Læs mere på www.rigtigemænd.dk