Kolding er en populær studieby med rekordoptag på de videregående uddannelser. Det giver stor efterspørgsel på ungdomsboliger, og Kolding Kommune har derfor omkring 350 nye boliger i støbeskeen.

Den 1. november rykkede 83 unge ind i Lejerbos markante orange byggeri i Design City i Kolding midtby. Det er blot første etape i en stor satsning på nye ungdomsboliger, som Kolding Kommune planlægger i tæt samarbejde med de almene boligselskaber. Næste skridt er DOMEA’s byggeri på Teglgårdsvej tæt på universitetet, hvor 82 ungdomsboliger er klar til indflytning i maj næste år. Lige nu er en lokalplan i høring, der giver mulighed for yderligere 75 ungdomsboliger på Teglgårdsvej.

’Med de nye byggerier får vi skabt et attraktivt uddannelseskvarter i sammenhæng med campusområdet og midtbyen, og det er helt afgørende, hvis vi skal fastholde vores position som en populær studieby’, fastslår Merete Dissing, områdechef i By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.

I campusområdet ligger uddannelsesinstitutionerne Designskolen, Syddansk Universitet, KUC, HF/VUC og IBC og IBA.

Penge i budgettet til flere ungdomsboliger

Ud over de 240 boliger i Design City og på Teglgårdsvej, er der sat midler af i næste års budget til grundkapitalindskud og planlægning af yderligere ca. 100 ungdomsboliger.

Lokalplanen for de nye ungdomsboliger på Teglgårdsvej er i høring frem til 11. januar 2016 og forventningen er, at den bliver vedtaget i Plan- og Boligudvalget i marts 2016.