Kolding Talent er det nye navn for Kolding Kommunes samarbejde med Team Danmark. Kolding Kommune har siden 2008 haft en samarbejdsaftale med Team Danmark om at være elitekommune, der skal udvikle sportstalenter.

Vores rolle er at understøtte talentudviklingen, så derfor ser vi det også som et naturligt skridt at ændre navnet til Kolding Talent. Vi har et stort ønske om at understrege, at det er talentudviklingen, der er vores fokus.” udtaler formanden for Talentrådet for idræt Jesper Kjølhede, der bakkes op af næstformanden Catharina Ørnsholt-Christoffersen ”Vi vil gerne signalere til forældre og børn, at vi understøtter deres talent. Vi ønsker ikke at give børn et fejlagtigt billede af, at de er eliteidrætsudøvere. Vi skaber rammerne, så de lettere kan komme dertil velvidende, at en stor del aldrig når eliteidrætten.”

Som en del af aftalen skal Kolding Kommune understøtte lokale klubbers udvikling af talentmiljøer, og gøre det lettere for et talent at kombinere sporten med en uddannelse. Det er Siden er der etableret sportsklasser på Brændkjærskolen og en fleksibel ordning på ungdomsuddannelserne med morgentræning og fleksibilitet i uddannelsessystemet. Et setup med fysisk trænere, kostvejleder, sportspsykolog, klubudviklingskonsulent og fysioterapeut er stablet på benene, så Koldings klubber lettere kan udvikle fremtidens vindere.

Det bliver nu under Kolding Talent, at udviklingen af den næste Mik Stampe, Jens Svane eller Amalie Schulz skal understøttes.

Kolding Talent henter koordinator fra højeste liga

Når Anders Thomsen til maj sig til rette i stolen som sports- og uddannelseskoordinator i Kolding Kommune er det en erfaren herre, der er hentet ind som bindeled mellem talenter, klubber og ungdomsuddannelserne. Ud over en stor erfaring som håndboldligatræner, har Anders været omkring ungdomslandshold i håndbold, håndboldakademiet i Oure og en rolle som talentchef i TTH Holstebro.

Jobbet har været ledigt siden Lene Terp for nylig forlod Kolding til fordel for Færøernes kvindelandshold i fodbold. Det bliver nu en erfaren håndboldmand, der tager over og skal videreføre etableringen af et akademilignende tilbud til Kolding sportstalenter. Med tilgangen af Anders er afløseren for nu på plads, og den nye koordinator står klar og glæder sig til at komme i gang med arbejdet.  

”Jeg ser frem til at blive en del af Kolding Elite og til at tiltræde i rollen som Sports- og Uddannelseskoordinator i en Team Danmark elitekommune. Der venter nogle spændende opgaver i at bistå og styrke strukturen omkring talentarbejdet. Mit fokus vil flerstrenget være rettet mod at støtte op omkring de unge eliteudøveres individuelle behov, ligesom jeg glæder mig til at fremme samspillet mellem udøvere, klub og de respektive uddannelsesinstitutioner i Kolding Kommune.” Udtaler Anders Thomsen

Anders skal være bindeleddet, der skaber sammenhæng mellem skole og sport for nogle af de største sportstalenter i ungdomsuddannelserne. En af de centrale funktioner er at koordinere mellem skoler og klubber og skabe en fælles retning, hvor talentets behov bliver tilgodeset. Inden Anders kan trække i Kolding Elite tøjet er der dog fuldt fokus på jobbet i Lemvig Thyborøn Håndbold, hvor det vestjyske mandskab kæmper for at undgå nedrykning fra landets bedste række.

Om tilgangen af Anders udtaler Teamkoordinator Bjarne Foged Henriksen: ”Vi ser frem til at få en kapacitet som Anders med på teamet og forventer, at vi kan nyde stor gavn af hans erfaringer og stærke kompetencer inden for talentudvikling. Anders skal gøre det endnu lettere for talenterne at forene en travl hverdag med skole og sport, så vores klubber kan fortsætte udbygningen af deres talentudviklingsmiljøer.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer