Forside Kolding Kolding-digter udsmykker byggeplads

Kolding-digter udsmykker byggeplads

DEL
Simon Maegaard foran byggepladsen på Ndr. Ringvej i Kolding. (Foto: Kolding Kommune )

På Ndr. Ringvej 1 i Kolding er store tunge maskiner godt i gang med at fundere Domeas nye boligbyggeri. Rundt om byggepladsen er endnu et kunstværk i kunstprojektet Byens PlankeVÆRKER nu på plads. Det er digteren Simon Maegaard, der hænger 21 bannere op med udvalgte citater fra sine debutdigte, som hans kæreste Alina Milisunaite har illustreret. Simon Maegaard har en klar mission med kunstværket:

’I dag er bogformatet udfordret, og jeg er derfor meget optaget af, hvordan vi kan få digtene tilbage til folk. I gamle dage havde alle en holdning til poesien. Den skabte debat og havde meget på hjerte. Den position håber jeg, at jeg kan genskabe ved at bringe digtene ud i trafikken,’ forklarer Simon Maegaard på Kolding Kommunes hjemmeside om sit kunstværk.

Danmarkspremiere?

Det er – så vidt Simon Maegaard har kendskab til – første gang, at dele af en digtsamling kommer til at udsmykke en byggeplads. Simon Maegaard er spændt på reaktionerne på det anderledes kunstværk.

’Jeg håber, at de der passerer forbi vil nyde ordene. Men allermest håber jeg, at digtene og formatet kan være med til at skabe debat. Digtene er skrevet som en appel til at bruge øjnene og genopdage vores smukke land, ikke mindst provinsen’ siger Simon Maegaard.

Simon Maegaard har lavet digtsamlingen Solar Plexus med Jørgen Wassilefsky. Det er et eksperiment mellem de to digtere, der uden at have mødt hinanden forinden, har sat sig for at beskrive de danske solnedgange fra august til december 2015.

Om Byens PlankeVÆRKER

Kunstværket omkring byggepladsen på Ndr. Ringvej er nyeste skud på stammen i kunstprojektet Byens PlankeVÆRKER.

Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget har sammen besluttet, at nogle af de mange byggepladser, der lige nu skyder op i Kolding, skal være lidt sjovere at kigge på.

Byens PlankeVÆRKER omfatter indtil videre også Sundhedshusets etape II, og finansdomiciler i Design City. Plan- og Boligudvalget og Kulturudvalget har i alt sat 60.000 kr. af til Byens PlankeVÆRKER.
#designbykolding

Læs mere på kolding.dk/byens-plankevaerker

DEL